Osim hladnoće, zima sa sobom donosi i tople komade odjeće i modne dodatke poput pokrivala za glavu napravljenih od vune ili sintetike. Upravo zbog toga gotovo svakodnevno se susrećemo s problemom zbog kojeg nam kosa izgleda kao da smo se ukopčali u struju. Riječ je o elektricitetu u kosi. Želite li da ovaj problem postane daleka prošlost upotrijebite nekoliko trikova zbog kojih će vaše vlasi ostati poslušne i lijepe

1. Maramice za sušilicu rublja
Osim što vašu odjeću čine mirisnom i mekom ove maramice mogu ukrotiti i vašu kosu. Maramicom dobro istrljajte češalj i četku za kosu što će spriječiti nastajanje elektriciteta. Ukoliko je vaša kosa već postala neposlušna, maramicom lagano pređite po cijeloj duljini kose izbjegavajući sam korijen.

2. Losion za ruke ili tijelo
Blagi losion za ruke ili tijelo savršen je saveznik u borbi protiv elektriciteta. Malu količinu losiona razmažite između dlanova, te prstima lagano prođite kroz kosu. On će obuzdati i spustiti podivljale vlasi.

Žičanom vješalicom pređite preko naelektrizirane kose od korijena do vrhova i vlasi će se same spustiti

>> 6 savjeta uz koje će boja na kosi trajati dulje

3. Odgovarajući češalj i četka
Plastični češalj tijekom zimskih mjeseci ostavite u ladici jer on izaziva elektricitet. Zamijenite ga s onim s metalnim ili gumiranim zupcima. Kada govorimo o metalima upotrijebite ovaj super trik.

Žičanom vješalicom pređite preko naelektrizirane kose od korijena do vrhova i vlasi će se spustiti. Što se četke tiče, koristite onu s prirodnim vlaknima koja je zdravija za vašu kosu i ne stvara elektricitet.

4. Lak za kosu
Osim što će oblikovati vašu frizuru lak za kosu vaš je saveznik u borbi protiv elektriciteta u kosi. Gotovo suhu kosu s udaljenosti od oko 30 centimetara pošpricajte lakom. Lak možete nanijeti i na četku, te nakon toga njime raščešljajte kosu.

>> 7 grešaka koje kosu čine tankom i beživotnom

5. Ovlažite zrak
Grijanje zatvorenog prostora isušuje zrak što može dovesti do elektriciteta u kosi. Želite li spriječiti ovaj efekt koji će pokvariti vašu novu frizuru nabavite ovlaživač zraka. Osim što će spriječiti nastajanje elektriciteta vlažan zrak čuva vašu sluznicu i sprečava širenje bakterija i virusa.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju