Kape i šeširi ponovno su u trendu, a sve ljubiteljice ovog modnog modnog dodatka koji može osvježiti i najjednostavniju kombinaciju jako dobro znaju da su pokrivala za glavu veliki neprijatelji kose. Nitko ne voli spljoštenu kosu, slijepljene šiške na čelu ili pak naelektrizirane vlasi. Želite li biti trendi i pritom imati lijepu frizuru isprobajte ove jednostavne trikove


Pripremite kosu
Pripremite kosu preparatima koji će joj dati volumen. Pjenu za kosu nanesite na vlažnu kosu i tjeme te kružnim pokretima prstima lagano masirajte korijen kose. Nakon toga sušilom za kosu lagano osušite kosu u suprotnom smjeru.

Trik je u proizvodima koji reagiraju na vodu i toplinu pa s jednim nanošenjem možete više puta napraviti frizuru. Nakon što skinete šešir ili kapu dok je vaše tjeme još toplo prođite mokrim dlanovima kroz kosu i razbarušite ju prstima.

Napravite SOS frizuru
SOS frizura skriva kosu, ali i čuva njezin oblik i kvalitetu. Kako se vaša kosa ne bi spljoštila važno je napraviti privremenu frizuru koja će zadržati njezino prvobitno stanje. Kosu isfenirajte i pripremite do kraja, a nakon toga ju čvrsto zavežete u visoku punđu, ali bez gumice za kosu.

Smotajte kosu u jedan pramen i omotajte u puža. Želite li pak zadržati savršene kovrče ispletite svu kosu u jednu nisku, ležernu pletenicu ili riblju kost.

Prebacite razdjeljak
Kosa ima jedan smjer u kojem raste. Ovaj jednostavan trik stvarno djeluje, a sve što trebate učiniti je prije nego stavite kapu ili šešir prebaciti kosu u suprotnom smjeru od rasta te nakon što skinete pokrivalo za glavu vratite kosu u prvobitno stanje. Na taj ćete način izbjeći spljoštenu i zalizanu kosu koja je izgubila formu.

Podignite šiške
Beživotne šiške spljoštene na čelo nikome dobro ne stoje. Kako bi izbjegli ovu tragediju za kosu isprobajte ovaj trik. Navucite šešir preko šiški te ga lagano povlačite prema natrag sve dok šiške ne ostanu u njemu.

Ako imate nešto duže šiške zakačite ih na stranu sa špangicom i to na djelu iznad uha kako bi ostale u potpunosti unutar kape ili šešira.

>> Što kosa otkriva o našem karakteru?

>> Kako do prirodnih i zavodljivih kovrča?

Riješite se elektriciteta
Kosa nakon nošenja šešira ili kape nerijetko leti na sve strane za što je zaslužan elektricitet. Kako bi ukrotili neposlušne vlasi pređite lagano preko površine kose omekšivačem u maramicama za sušilicu ili na mokre dlanove nanesite kap do dvije omekšivača za robu te dlanovima pređite lagano preko kose.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju