Potraga za idealnom vjenčanicom ponekad zna biti dugotrajan i iscrpljujući posao na koji zaboravimo istog trenutka kada ugledamo vjenčanu haljinu iz snova. Donosimo vam 5 savjeta koja će vam pomoći da se lakše snađete u velikoj ponudi krojeva i modela te bez stresa izaberete haljinu iz snova

1. Odredite koliko ste spremni potrošiti za vjenčanicu
Prije kupnje vjenčanice odredite koliko ste spremni izdvojiti za nju. Znalci kažu kako je 10 do 20 posto od ukupnog budžeta za vjenčanje dovoljno za haljinu u kojoj ćete izaći pred oltar.

Ne odlazite u kupovinu vjenčanice s gomilom prijatelja i rodbine. Pod kišom tuđih komentara ostat ćete zbunjeni

Međutim, ukoliko vam je od svega najvažnije kako ćete izgledati toga dana, možete na račun ostalih stavki u svadbenom troškovniku povećati svotu za vjenčanicu.

To znači da morate potražiti neki bend ili DJ-a s jeftinijom satnicom kao i manje poznatog fotografa. Sve ovisi o vašim prioritetima.

2. Prije nego krenete u potragu, dobro pročešljajte izvore inspiracija
Nemojte krenuti u potragu za svojom savršenom vjenčanicom prije nego dobro proučite sve dostupne izvore inspiracije. Pročešljajte Facebook i Pinterest, možda upravo tamo otkrijete neku zanimljivu ideju uz koju ćete postati mladenka iz snova.

>> 5 komada u kojima se (ne) smijete pojaviti na vjenčanju

U salonima nisu izložene sve vjenčanice, stoga iskoristite prednosti smartphonea ili pak tabletnih računala, pokažite uzorke tkanina i modele koji su vam na umu kako biste dali točne smjernice što zapravo želite.

3. Ograničite broj ljudi s kojima odlazite u kupovinu
Ne odlazite u kupovinu s gomilom prijatelja i rodbine. Pod kišom tuđih komentara ostat ćete zbunjeni i na kraju nećete moći odlučiti koju haljinu odabrati. Zato je pametnije u svadbenu kupovinu povesti jednu do najviše dvije osobe do čijeg vam je mišljenja najviše stalo i u čije kriterije nimalo ne sumnjate.

>> 4 tipa cipela za vjenčanje o kojima maštaju mladenke

4. I naizgled neprivlačna haljina s vješalice može vam stajati kao salivena
Pri odabiru haljine nikako nemojte preskočiti onu koja vam se nije previše svidjela izložena na vješalici. Možda je upravo to kroj koji vama stoji kao saliven, samo to nikada nećete saznati ako je preskočite i ignorirate.

Prilikom kopovine vjenčanice pripazite na 'sitnice' - odjenite grudnjak bez naramenica te gaćice koje se ne ocrtavaju na haljinama uskih krojeva

Stoga, iako već znate kakav vam izrez vam najbolje pristaje i kako izgledate u haljini bez naramenica, neka vam ne bude teško odabrati dizajnerska rješenja koja inače izbjegavate. Mogli biste se ugodno iznenaditi!

5. Pripazite na detalje!
Detalji su jako važni! Možda vam se neće svidjeti niti jedna haljina koju isprobate ukoliko tog dana imate lošu frizuru, ako ste netom prije ulaska u salon pokisli ili vam pak na sve strane izviruju naramenice od grudnjaka ili potkošulje.

Zato bi bilo dobro da pripazite na te 'sitnice' – našminkajte se, odjenite grudnjak bez naramenica te gaćice koje se ne ocrtavaju na haljinama uskih krojeva te ponesite nakit ili kakve druge modne detalje kojima se namjeravate ukrasiti za svečani životni trenutak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju