Poznati otac može biti ključ koji otvara vrata u varljivi svijet slave. No, svi oni koji žele dokazati svoj talent u bešćutnom biznisu poput mode, čak niti ime Paul McCartneya ne osigurava ništa više od povećanog interesa medija. Tako je njegova kći Stella, godinama pokušavala uvjeriti modnu struku da zna dizajnerski posao, a svojim posljednjim revijama kao i 'točkastom' kolekcija haljina zasjenila je i kreacije autoritativnih modnih lavova

U ožujku ove godine na pariškom tjednu mode Stella McCartney predstavila je svoju 'točkastu' kolekciju, sastavljenu od bijelih i crnih haljina s aplikacijama ili motivom točkica. U igri prozirnih i gustih tkanina Stella je stvorila vizualnu igru zahvaljujući kojoj dame ne izgledaju samo elegantno, već i mršavije.

Ta su dva razloga bila dovoljna da članice A-liste celebrityja rezerviraju za sebe svoj primjerak haljine za šepurenje po crvenom tepihu. Tako smo u samo pola godine prepoznatljive točkice vidjeli na Kate Winslet, Jane Fondi, Liv Tyler, Nataliji Vodianovoj, Doutzen Kroes te posljednjoj u nizu, pjevačici Anastaciji.

>> VIDEO: Hit haljina koja ne podnosi donje rublje

>>VIDEO Stella McCartney: Mini haljine koje će rasturiti crveni tepih

Dizajnerica je i drugim modelom minimalističkih haljina odlučila igrati na kartu vizualne igre kojom se pomoću svjetla i sjene stvaraju podebljani ili suženi obrisi tijela. Upravo stoga ne čudi zašto su poznate ljepotice upravo zahvaljujući takvima, a ne nekim glamuroznijim kreacijama pronašle svoje modno samopouzdanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju