Počupali ste par dlačica previše na obrvi? Nimalo ugodan prizor svakoj ženi! Naročito ako uzmemo u obzir da obrve uokviruju lice i da čak mogu prividno promijeniti njegov oblik. No, uz slijedećih 7 jednostavnih savjeta više nećete imati izgovora za neuredne ili previše počupane obrve. Postanite sama svoja majstorica i imajte obrve na kojima će vam pozavidjeti!

1. Pinceta
Prvo i najvažnije je da u kozmetičkoj torbici imate dobru i kvalitetnu pincetu. Ima ih nekoliko oblika i trebate je izabrati ovisno o gustoći obrva i kakav oblik obrva želite dobiti. Primjerice, ako imate mekane dlačice trebat će vam vrlo oštra, čvrsta pinceta. Posavjetujte se s prodavačicom o tome kakva bi vam pinceta najbolje odgovarala.

2. Počešljajte obrve prije čupanja
Pomoću četkice za obrve počešljajte obrve prema gore i pomoću škarica odrežite same krajeve dugačkih dlačica. Ponovite s time da obrve počešljate prema dolje. Na ovaj način vidjet ćete precizno koje dlačice morate počupati kako biste dobili željeni oblik i nećete počupati previše.

Pomoću četkice za obrve počešljajte obrve prema gore i pomoću škarica odrežite same krajeve dugačkih dlačica. Ponovite s time da obrve počešljate prema dolje

3. Čupajte obrve odmah nakon tuširanja
Ovo nije 'bapska' priča. Nakon tuširanja, folikule i dlake su mekše zbog čega je čupati obrve tada lakše, a i manje bolno.


4. Ne koristite zrcalo koje povećava

Čupate li obrve gledajući se u ogledalo koje povećava, radite krivo! Naime, velike su šanse da ćete tako iščupati previše dlačica. Gledajte se u normalno ogledalo, a ako vam i promakne koja sitna dlačica nitko to neće primijetiti.

5. Oblikujte obrve prema obliku lica
Guste, pravilne obrve glumice Brooke Shields među najljepšima su, ali ne stoje svakome. Nađite oblik obrva koji najbolje paše obliku vašeg lica. Primjerice, dugoljastom licu stoje ravne obrve, srcolikom zaobljene obrve, okruglom visoke obrve oblikovane u V s time da se prelamaju malo dalje od sredine oka, a ovalnom licu također stoje obrve oblikovane u V, ali ne smiju biti visoke kao kod okruglog lica.

6. Ispunite praznine
Čak i ako imate guste obrve, sigurno postoje praznine koje je potrebno ispuniti olovkom, gelom, sjenilom (postoje posebno oblikovani kistići za šminkanje obrva), što god vam najbolje odgovara. Boja neka bude nijansu svjetlija od boje obrva.

7. Make up završite češljanjem obrva
Završite dnevno nanošenje šminke s češljanjem obrva, bit će dovoljno da dva, tri puta prođete četkicom po njima. Umjesto četkice za obrve možete se poslužiti iskorištenom četkicom maskare, ali je prije dobro očistite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju