Dioptrijske naočale odavno su se prestale skrivati i biti predmetom poruge, one su naime već nekoliko sezona vrlo poželjan dodatak i kod dama koje nemaju dioptriju. Zahvaljujući vrlo maštovitim okvirima naočale su postale ukras na licu, no ipak brojnim ženama s dalekovidnošću ili kratkovidnošću, prilikom čega oči izgledaju neprirodno uvećane ili smanjene, naočale zadaju problem pri odabiru make upa-a. Kako pravilno naglasiti oči i prilagoditi se staklima koja mijenjaju izgled oka savjetuje vizažistica Morana Pereža


1. Nanošenje korektora
Prilikom odabira make up-a sve dame s dioptrijskim naočalama posebnu pozornost trebaju obratiti na sjene koje okviri naočala ostavljaju ispod očiju. Zato kada nanosite korektor na uobičajena mjesta koja želite prekriti, bitno je da ga nanesete i na mjesta gdje primjetite da naočale stvaraju sjene na vašoj koži.

2. Izbor pudera
U izboru pudera bitno je prepoznati nijansu koja prekriva sitne nedostatke, te koja odgovara vašem tipu i boji kože. Jedno od pravila je ne pretjerivati s puderom u prahu i maskarom jer previše pudera moglo bi naglasiti sitne bore oko očiju, a maskara bi mogla izgledati neuredno ili slijepljeno na povećanoj leći, idealne su maskare s manjom četkicom.

3. Šminkanje očiju kod pozitivne dioptrije
Djevojkama koje već imaju prirodno krupne i izražene oči prikladnija su mat sjenila, bez sjaja i šljokica na kapcima. Naglašavanje ruba oka na gornjem i donjem kapku crnom olovkom, tušem ili tamnijim sjenilom potez je koji će takve oči naglasiti s mjerom i njihovu upečatljivost umanjiti..

4. Šminkanje očiju kod negativne dioptrije
Za jedan lijepi i prirodni make up, u slučaju leće koja smanjuje oko (negativna dioptrija), kapci neka budu svijetli i lagano osjenčani s laganim neutralnim i prirodnim tonovima. Sjenila boje šampanjca, ružičasta ili zlatno-smeđa reflektiraju odsjaj i istaknut će oči na jedan vrlo suptilan način.

5. Naglašavanje dubine oka
Ako želite naglasiti dubinu oka, nanesite blago tamniju nijansu od one s kapka na vanjski ugao oka u obliku slova ‘v’ prema sredini kapka i fino je stopite s ostatkom sjenila.

Tanka crta na gornjem kapku je odličan način da se naglase oči i dok god je ona tanka možete dodati nijansu sjenila koju god želite.

6. Slobodno s isticanjem usana
Kada oči izgledaju savršeno i ne pretjerano istaknute na usne možete staviti što god želite bez brige da imate previše šminke.

7. Uredne i njegovane obrve primarne su kod lica s dioptijskim naočalama
Obrve bi trebale biti lijepo oblikovane i usklađene s linijom okvira naočala, a nikako da se s s njima "natječu". Svakako treba izbjegavati pretamno naglašene obrve s dramatičnim efektom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju