Je li vam se ikada dogodilo da ste se probudili natečenih očiju, s otiscima jastuka na licu, ili pak da vam je napukao nokat baš kada ste se spremali na sastanak ili neki drugi važan događaj? Ne očajavajte jer postoje trikovi idealni za SOS situacije koji će vam uštedjeti vrijeme te pomoći da zablistate u trenu

1. Lak za nokte
Nađete li se u situaciji u kojoj se trebate ekspresno dotjerati, ovaj trik će vam svakako uštedjeti vrijeme. Kako bi se lak na vašim noktima čim prije osušio, umočite prste u hladnu vodu te ih nakon dvije minute izvadite, a bude li potrebno ponovite postupak.

2. Rumeno lice
Planirate li nakon treninga ili neke druge fizičke aktivnosti na sastanak ili druženje, a vaše lice izgleda zažareno i rumeno, isprobajte trik s ručnikom. Namočite ručnik u hladnoj vodi, iscijedite ga i naslonite oko vrata. Hladni oblozi će suziti krvne žile i rashladiti vaše tijelo te riješiti problem rumenih obraza.

3. Natečene oči
Problem jutarnje podbuhlosti riješite vrećicama zaleđenog povrća. Umotajte vrećicu zaleđenog povrća koju ste prethodno' razmrvili' u ručnik i naslonite 10 minuta na oči. Povrće će se prilagoditi vašem licu i riješiti problem natečenih očiju.

Slično možete učiniti i s oblozima od rashlađenog čaja od kamilice. Natopite blazinice ili pamučne krpice u hladni čaj i ostavite na očima dvadesetak minuta.

4. Depilacijom iziritirana koža
Iritacije na koži izazvane depilacijom najbolje će umiriti hidrokortizon kreme koje će smiriti upalu i ublažiti crvenilo izazvano čupanjem dlačica iz korijena. Kremu nanesite odmah nakon depilacije i ostavite da se upije. Želite li što bezbolnije proći kroz depilaciju vodite računa o rasporedu vaše mjesečnice. Ne naručujte se kod kozmetičarke tri dana prije menstruacije jer je koža tada najosjetljivija.

5. Napuknuti nokat
Imate li duge nokte ovaj savjet će vam svakako dobro doći, a sve što vam je potrebno je vrećica od čaja i ljepilo za nokte. Odrežite komad papira čajne vrećice i premažite ga ljepilom. Zalijepite papir preko napukline nokta i ostavite da se osuši. Nakon toga rašpicom nježno prebrusite nabore papira dok se ne stope s noktom i nalakirajte lakom po želji, ali u tri sloja.

6. Brzinsko sušenje kose
Želite li osušiti opranu kosu čim brže, počnite od donjeg dijela čime ćete osušiti kosu tri puta brže. Prije nego krenete sa sušenjem na mokru, tek ručnikom osušenu kosu nanesite pjenu. Prebacite kosu preko glave i usmjerite sušilo na donji dio kose. Kada se on osuši, prebacite kosu i nastavite sušiti koristeći četku za kosu koja će raspršiti pramenove i time ubrzati proces.

>> 6 ultra brzih trikova za ljepotu

>> 7 grešaka kojima nesvjesno štetimo kosi

7. Otisci od jastuka na licu
Tragovi i otisci od jastuka koji se mogu pojaviti na licu mogu se ukloniti uz pomoć tople vode i hidratantne kreme. Nakon što se ustanete iz kreveta umijte se toplom vodom koja će pojačati cirkulaciju. Nanesite hidratantnu kremu i lagano je umasirajte u kožu dok se u potpunosti ne upije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju