Uljepšavajući tretmani kao i odgovarajuća kozmetika pomažu u održavanju svježeg lica i tijela, no želite li izgledati mlađe i bez tih pomagača, donosimo osam jednostavnih životnih navika u kojima ćete guštati

1. Redoviti seks
Neuropsihijatar Dr. David Weeks u svojoj knjizi 'Supeyoung' navodi kako osobe koje prakticiraju seks barem četiri puta tjedno izgledaju sedam do dvanaest godina mlađe od svojih vršnjaka. Zdrav spolni život potiče izlučivanje hormona rasta, koji kožu čini elastičnijom, te tako doprinosi mladolikom izgledu.

2. Jedite hranu bogatu antioksidansima
Nedavna studija kompanije 'Unilever' pokazala je da redovni unos ribljih ulja i namirnica s anitoksidansima u samo dva tjedna mogu uvelike smanjiti dubinu bora i time pomladiti vaš izgled. Zanimljivija je i činjenica da čak i najbolji ovlaživači kože teško mogu postići tako dobre rezultate u tako kratkom roku.

3. Smijehom do mlađeg izgleda
Tijekom jednog istraživanja u Njemačkoj, znanstvenici su zamolili nekolicinu muškaraca i žena da procijene starost osoba sa 170 fotografija. Pokazalo se da su najčešće krivo procijenili nasmijane osobe, tvrdeći da su mlađe nego što ustvari jesu. Iako će osmjeh napraviti nekoliko bora na vašem licu, isto tako će učiniti da izgledate mlađe.

4. Brinite o vidu
Ne škiljite! Svaki put kada suzite oko, ispod kože se napravi maleni žlijeb. Kako godine prolaze, a vaša koža izgubi elastičnost, takozvani 'žlijeb' dolazi do izražaja i pretvara se u doboku boru. Prema navodima bostonske dermatologinje Ranelle Hirsch, jedan od najboljih savjeta za sve one koje razmišljaju o botoksu u tridesetima bio bi posjet oftamologu i briga o vidu.

5. Fizičkom aktivnošću do boljih gena
Nova studija iz San Francisca dokazala je da redovito vježbanje može utjecati na vaš DNK. U ovom istraživanju sudjelovala su braća blizanci, od kojih se jedan bavio polusatnom fizičkom aktivnošću svaki dan. Na kraju se ispostavilo da pojedini dijelovi njegove DNK izgledaju i do deset godina mlađe od bratove koji nije uopće vježbao.

6. Više spavajte
Spavanje, osim što riješava podočnjake, uvelike djeluje i na vaš izgled. Znanstvenici iz Clevelanda dokazali su da se koža kod osoba s problemima u spavanju teže oporavlja od vanjskih faktora poput UV-zračenja.

7. Četkajte zube
Tijekom vremena, zubna caklina postaje tamnija, a što su vam zubi tamniji, izgledat ćete starije. Zato, primite se četkanja. Po studiji znanstvenog portala PLOS One, osobe koje četkaju zube dva puta dnevno izgledaju i do pet godina mlađe od osoba koje to čine samo jednom dnevno.

8. Prestanite pušiti
Prema istraživanju službenog časopisa američkih plastičnih kirurga, svako desetljeće pušačke karijere postaruje izgled za dvije i pol godine. Prema njihovim zaključcima, cigarete su krive za dodatne bore na usnama, obrvama i ispod nosa, te spuštene obraze i podočnjake. Drugim riječima, za čitavo lice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju