Usne su jedan od najjačih ženskih aduta, a muškarci im ne mogu odoljeti. No kako se riješiti neželjenih bora, prekriti sitne nepravilnosti te ih učiniti još izazovnijima? Donosimo 8 trikova za neodoljive usne

1. BALZAM ZA VLAŽNOST
Odaberite balzam koji sadrži sastojke za ublažavanje bora, nanesite tanak sloj na usne, sačekajte nekoliko minuta da ga koža upije, pa višak uklonite papirnatom maramicom.

2. TEKUĆI PUDER ZA PRIKRIVANJE BORA
Tekući puder utapkajte na usne prstom ili spužvicom. Pređite preko roba usana da biste popunili bore i lakše definirali njihov oblik olovkom. Na kraju nanesite malo transparentnog pudera u prahu.

3. OLOVKA ZA SAVRŠEN OBLIK
S mekom olovkom prirodne nijanse precizno iscrtajte rub usana. Da biste postigli savršen oblik, olovka mora biti dobro naoštrena. Važno je da liniju ne iscrtavate izvan prirodnog ruba usana te da boja olovke nije puno tamnija od boje ruža ili sjajila.

4. ČETKICA ZA PRECIZNOST
Pripreme su završene i konačno možete nanesti ruž za usne. Učinite to pomoću četkice jer ćete biti puno precizniji.

Najbolje je da nanosite tanke slojeve, od sredine ka rubu usana. Kada dođete do ruba u čim manje poteza lagano pređite kistom preko ruba kako bi se ruž i olovka stopili u jedno.

5. SVIJETLI RUŽ ZA SVJEŽ IZGLED

Izbjegavajte tamne matirane ruževe jer s njima usne izgledaju tanje. Izaberete svjetlucave, svjetlije nijanse, pa će vaše usne izgledati punije i svježije, a sitne bore će se manje primjećivati.

>> Usne vas postaruju više nego bore

>> FOTO: Neka crvene usne zavode umjesto vas

6. MARAMICOM UKLONITE VIŠAK

Uklonite višak ruža da se ne bi razmazivao. Presavijenu papirnatu maramicu postavite između gornje i donje usne i pritisnite ih.

7. PUDER U PRAHU FIKSIRA RUŽ
Da bi se ruž što duže zadržao na usnama, četkicom ponovo nanesite malo transparentnog pudera u prahu. Zatim dodajte još jedan tanji sloj ruža.

8. SJAJ ZA PUNOĆU
Pripremili ste podlogu, olovkom iscrtali rubove i nanijeli ruž. Za kraj se poslužite trkom od kog će vaše usne izgledati još punije.

Na sredinu usana nanesite malo svjetlucavog bezbojnog sjajila koji će vašim usnama dati dodatni volumen.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju