Osamnaest mjeseci nakon smrti Alexandera McQueena u javnosti je objavljena njegova oporuka. Osim što je njome potvrđena bezgranična ljubav prema njegovim psima, otkrivena je i sklonost humanitarnim udrugama kao i vjernost prema dugogodišnjoj posluzi

Oporuka Alexandera McQueena napokon je otkrivena javnosti koja je ostala iznenađena njegovom odlukom da 50,000 funti ostavi svojim psima Juiceu, Callumu i Minteru, odnosno zakladi koja će se pobrinuti da im za njihova života ništa ne nedostaje.

No, većinu svog bogatstva od gotovo 16 milijuna funti dizajner poznat i pod nadimkom 'Lee' poklonio je humanitarnim udrugama posvećenima za zaštitu životinja kao i organizaciji 'Sarabande charity' (nazvanoj prema njegovoj kolekciji za proljeće/ljeto 2007) s ciljem financijske podrške talentiranim studentima na prestižnom fakultetu kojeg je i sam pohađao, St Martin's College of Art and Design.

Da dizajner nije jedan od onih nezahvalnih i kapricioznih ekscentrika potvrđuje i 50.000 funti ostavljenih njegovim višegodišnjim kućnim pomoćnicima, Marlene i Cesaru Garciji..

Istu količini novaca dobilo je i njegovo kumče te nećaci i nećakinje, dok su njegove tri sestre i dva brata svaki primili po 250,000 funti.

>> VIDEO: Objesio je britanski dizajner Alexander McQueen

>>VIDEO: Neuništiva divlja ljepota Alexandera McQueena

Prije nego li se objesio u svom londonskom stanu, McQueen je bio poznat po svojim vrhunskim kreacijama obilježenima mračnom dramatikom i besprijekornom izvedbom.

No, od travnja ove godine Alexanderovo je ime među pukom proslavila Sarah Burton, njegova nasljednica koja je dizajnirala vjenčanicu Catherine Middleton.