Osamnaest mjeseci nakon smrti Alexandera McQueena u javnosti je objavljena njegova oporuka. Osim što je njome potvrđena bezgranična ljubav prema njegovim psima, otkrivena je i sklonost humanitarnim udrugama kao i vjernost prema dugogodišnjoj posluzi

Oporuka Alexandera McQueena napokon je otkrivena javnosti koja je ostala iznenađena njegovom odlukom da 50,000 funti ostavi svojim psima Juiceu, Callumu i Minteru, odnosno zakladi koja će se pobrinuti da im za njihova života ništa ne nedostaje.

No, većinu svog bogatstva od gotovo 16 milijuna funti dizajner poznat i pod nadimkom 'Lee' poklonio je humanitarnim udrugama posvećenima za zaštitu životinja kao i organizaciji 'Sarabande charity' (nazvanoj prema njegovoj kolekciji za proljeće/ljeto 2007) s ciljem financijske podrške talentiranim studentima na prestižnom fakultetu kojeg je i sam pohađao, St Martin's College of Art and Design.

Da dizajner nije jedan od onih nezahvalnih i kapricioznih ekscentrika potvrđuje i 50.000 funti ostavljenih njegovim višegodišnjim kućnim pomoćnicima, Marlene i Cesaru Garciji..

Istu količini novaca dobilo je i njegovo kumče te nećaci i nećakinje, dok su njegove tri sestre i dva brata svaki primili po 250,000 funti.

>> VIDEO: Objesio je britanski dizajner Alexander McQueen

>>VIDEO: Neuništiva divlja ljepota Alexandera McQueena

Prije nego li se objesio u svom londonskom stanu, McQueen je bio poznat po svojim vrhunskim kreacijama obilježenima mračnom dramatikom i besprijekornom izvedbom.

No, od travnja ove godine Alexanderovo je ime među pukom proslavila Sarah Burton, njegova nasljednica koja je dizajnirala vjenčanicu Catherine Middleton.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju