Predzadnji dan pariškog tjedna mode, nakon stotine ženstvenih, elegantnih i futurističkih modela koje nam modne face predlažu za sljedeću sezonu, na red je stigla revija koja se uvijek iščekuje s posebnim nestrpljenjem. Više nema jedinstvene ekstravagancije Alexandera McQueena, ali njegova nasljednica Sarah Burton ponovno je priredila modni show za koji bi i veliki Lee ponosno podignuo palac

Na samozatajna leđa Sarah Burton pao je jedan od najvećih i najlaskavijih tereta u dizajnerskom svijetu. Niti godinu dana nakon što je preuzela kreativno vodstvo modnog carstva Alexandera McQueena, izabrana je za dizajnericu najfotografiranije vjenčanice današnjice u kojoj je pučanka Kate postala vojvotkinja Catherine.

Grandiozna kreacija dostojna trenutka, ali i nasljeđa Alexandera McQueena predstavljala je savršen spoj dvaju svjetova – britanske tradicionalnosti i dizajnerske krojačke vještine.

Kako bi pokazala svoju zahvalnost, novopečena članica kraljevske obitelji u nekoliko navrata odabrala je sofisticirane modele modne marke koja je postala 'must have' za sve one koje su do 29. travnja u ekscentričnom dizajneru prepoznali tek zločestog dečka koji svojom modom voli šokirati i nerijetko uznemiriti javnost.

Sarah Burton uspjela je izbjeći zamku pretjerane komercijalizacije prepoznatljivog modnog rukopisa te ponovno prikazati ženstvenost tako snažno i mračno kako to samo zna i može njezin učitelj.

Nježna princeza u lepršavim materijalima i delikatnim bojama pudera, bjelokosti i starog zlata dopustila je svom fetišima sklonom alter ego da se odvažnošću i blistavošću ispreplete s njezinom ženstvenom prirodom.

Onaj poseban McQueenovski dodir maske su koje djelomično ili u potpunosti prekrivaju lice žene, ali ne na toliko preformerski način kao što su to učinili Gareth Pugh ili Paco Rabanne koji su sakrili obrise glave, već ističući je vezom poput čipke ili paukove mreže.

Onima čije je lice bilo u potpunosti sakriveno, ženstvenost je potencirana ogoljenim grudima te naglašenim strukom. Dramatični odjevni komadi nisu se sramili volana, jastučića na ramenima niti aplikacija ruža na otkrivenim čipkastim grudnjacima.

>> VIDEO: Kolekcija na ponos Alexanderu McQueenu

>> VIDEO: Igra ženstvenosti i korzeta na reviji Jean Paul gaultiera

Kreativna direktorica američkog 'Voguea' Grace Coddington nakon ove teatralne revije je izjavila kako se naježila gledajući je, ističući je baš kao i ostali kritičari kao jednu od najčarobnijih na upravo održanom pariškom tjednu mode za nadolazeću sezonu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju