Kada je prije nekoliko sezona stupila na modnu scenu mlada dizajnerica Anamarija Asanović odmah se nametnula svojim modni senzibilitetom kojem je i danas ostala vjerna. U novoj kolekciji koju će predstaviti na nadolazećem Cro-A-Porteru surađivala je sa Sanjom Duggan

Dizajnerica čije kreacije uvijek krasi epitet ženstvenost i romantika, i ovaj put kreirala je kolekciju koju će svaka žena zasigurno poželjeti u svom ormaru. Žena i njena senzualnost, romantičan duh i prikriveni seksepil i ovaj put su okosnica su njene modne priče, njena neiscrpna inspiracija i doživljaj žene u današnjem društvu.

>> Štikle s potpisom Anamarije Asanović

>> Slijedi nova porcija hrvatske mode

Ove sezone kolekcijom dominiraju pomalo zagasite boje poput petrolej plave, senf žute, narančaste i neizbježna crvena boja kao odraz ženstvenosti. Materijali kojima dizajnerica kroji i stvara siluetu koja laska svakom tijelu su brušena svila, čipka, velur, pletenina i keper. Koketirajući sa starinskim uzorcima floralnog printa daje omaž orijentalnom stilu.

U centar istraživanja, ovaj put ženu stavlja u drugu kulturološku dimenziju i žensku snagu interpretira kroz orijentalni doživljaj. Kolekcijom se osjeti snažan utjecaj mističnog i pomalo egzotičnog stila čija je raskošnost naglašena turbanima za glavu kojima se dizajnerica poigrala prvi put.

Žena ima milijun lica, bilo u hlačama ili haljini dizajnerica nikada ne uskraćuje njenu ženstvenost već je različitim formama i konstrukcijom uvijek naglašava.

Anamarija Asanović i ove sezone za svoju kolekciju snimila je modnu kampanju, u kojoj je uloga fatalne žene povjerena modnoj ikoni i poduzetnici Sanji Duggan.

'Iznimno sam počašćena i sretna što je upravo Sanja prihvatila moj poziv za sudjelovanje u kampanji. Budući da je snažna žena i njena ženstvenost uvijek okosnica moje svake kolekcije upravo je Sanja istinsko utjelovljene takve i njena energija savršeno se uklopila u moju modnu viziju. Raditi s njom je uistinu bio pravi modni doživljaj i kada sam je ugledala prvi put u svojoj kreaciji znala sam da je to pravi izbor', izjavila je Anamarija Asanović.

Susret ljubiteljice mode Sanje Duggan i mlade dizajnerice dogodio se spontano, a Sanja koji prati rad Anamarije odmah je prihvatila poziv.

'Budući da modu volim i u njenim modnim igrama neizmjerno uživam rado sam dala svoju podršku Anamariji jer iznimno cijenim i podržavam rad mladih i talentiranih dizajnera. Medu nama je vladala dobra energija i lijepo se bilo vratiti pod svjetla reflektora, koji su probudili lijepe uspomene', izjavila je Sanja Duggan.

Modna revija Anamarije Asanović na rasporedu je drugog dana ovosezonskog HTC Cro A Porter-a, u petak 21 listopada., u Westgate Shopping City.

Budite i vi na svim revijama Cro-A-Portera!
Samo na portalu Dnevnik.hr moći ćete pratiti sve revije UŽIVO! Od četvrtka 20.10. do subote 22.10. pratite modni spektakl od 20h.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju