Kada je prije nekoliko sezona stupila na modnu scenu mlada dizajnerica Anamarija Asanović odmah se nametnula svojim modni senzibilitetom kojem je i danas ostala vjerna. U novoj kolekciji koju će predstaviti na nadolazećem Cro-A-Porteru surađivala je sa Sanjom Duggan

Dizajnerica čije kreacije uvijek krasi epitet ženstvenost i romantika, i ovaj put kreirala je kolekciju koju će svaka žena zasigurno poželjeti u svom ormaru. Žena i njena senzualnost, romantičan duh i prikriveni seksepil i ovaj put su okosnica su njene modne priče, njena neiscrpna inspiracija i doživljaj žene u današnjem društvu.

>> Štikle s potpisom Anamarije Asanović

>> Slijedi nova porcija hrvatske mode

Ove sezone kolekcijom dominiraju pomalo zagasite boje poput petrolej plave, senf žute, narančaste i neizbježna crvena boja kao odraz ženstvenosti. Materijali kojima dizajnerica kroji i stvara siluetu koja laska svakom tijelu su brušena svila, čipka, velur, pletenina i keper. Koketirajući sa starinskim uzorcima floralnog printa daje omaž orijentalnom stilu.

U centar istraživanja, ovaj put ženu stavlja u drugu kulturološku dimenziju i žensku snagu interpretira kroz orijentalni doživljaj. Kolekcijom se osjeti snažan utjecaj mističnog i pomalo egzotičnog stila čija je raskošnost naglašena turbanima za glavu kojima se dizajnerica poigrala prvi put.

Žena ima milijun lica, bilo u hlačama ili haljini dizajnerica nikada ne uskraćuje njenu ženstvenost već je različitim formama i konstrukcijom uvijek naglašava.

Anamarija Asanović i ove sezone za svoju kolekciju snimila je modnu kampanju, u kojoj je uloga fatalne žene povjerena modnoj ikoni i poduzetnici Sanji Duggan.

'Iznimno sam počašćena i sretna što je upravo Sanja prihvatila moj poziv za sudjelovanje u kampanji. Budući da je snažna žena i njena ženstvenost uvijek okosnica moje svake kolekcije upravo je Sanja istinsko utjelovljene takve i njena energija savršeno se uklopila u moju modnu viziju. Raditi s njom je uistinu bio pravi modni doživljaj i kada sam je ugledala prvi put u svojoj kreaciji znala sam da je to pravi izbor', izjavila je Anamarija Asanović.

Susret ljubiteljice mode Sanje Duggan i mlade dizajnerice dogodio se spontano, a Sanja koji prati rad Anamarije odmah je prihvatila poziv.

'Budući da modu volim i u njenim modnim igrama neizmjerno uživam rado sam dala svoju podršku Anamariji jer iznimno cijenim i podržavam rad mladih i talentiranih dizajnera. Medu nama je vladala dobra energija i lijepo se bilo vratiti pod svjetla reflektora, koji su probudili lijepe uspomene', izjavila je Sanja Duggan.

Modna revija Anamarije Asanović na rasporedu je drugog dana ovosezonskog HTC Cro A Porter-a, u petak 21 listopada., u Westgate Shopping City.

Budite i vi na svim revijama Cro-A-Portera!
Samo na portalu Dnevnik.hr moći ćete pratiti sve revije UŽIVO! Od četvrtka 20.10. do subote 22.10. pratite modni spektakl od 20h.