Bore nastaju starenjem i one pričaju svoju priču. O tome koliko smo se smijali, koliko smo plakali i koliko smo iskusili život. Slažem se da borica tu i tamo pridonosi šarmu, no međutim bore nas mogu izmijeniti u toj mjeri da se ne možemo prepoznati. Nadalje, produbljivanjem bora poprimamo manje sretan izraz lica, izgled nervozne, čak i ljutite osobe. Istraživanja su pokazala da što smo češće napeti, više se mrštimo i potičemo stvaranje dubljih bora. Iz tog razloga trajne bore zapravo postaju odraz našeg unutarnjeg nezadovoljstva.

Danas smo svi upoznati s Botoxom i načinom na koji opušta pokrete mišića i time minimalizira vidljivost trenutnih bora i stvaranje novih. Za one kojima treba podsjetnik, Botox je Botulinum toksin tipa A, pročišćeni protein i neurotoksin koji stvara bakterija Bacterium Clostridium. Kad se ubrizga lokalno u mišić, zaustavlja otpuštanje acetilkolina, neurotransmitera odgovornog za pokretanje kontrakcije mišića.

Botox se često upotrebljava za blokiranje mišića lica kako bi u potpunosti spriječio dinamično stvaranje bora. To je odličan način za sprečavanje nastanka bora, no prekomjerno korištenje može stvoriti neželjeni zamrznuti neprirodni izgled lica. Odnedavno, prihvaćeni su zahtjevi klijenata i razvijena je nova filozofija primjene Botoxa. Ova nova primjena poznata je pod nazivom 'Baby Botox'.

Naziv 'Baby Botox' dolazi iz pop-kulture i zapravo opisuje suptilni tretman Botoxom, odnosno 'mikro botox'

Naziv 'Baby Botox' dolazi iz pop-kulture i zapravo opisuje suptilni tretman Botoxom, odnosno 'mikro botox'. Tretman Baby Botox u Poliklinici Bagatin uključuje malene doze injekcija Botoxa za primjenu na uobičajenim područjima – oko očiju, na čelu te oko usta i nosa. Malena doza omogućuje pokrete mišićima lica te se time postiže prirodniji rezultat. Ovo slabljenje mišića sprečava agresivne pokrete lica koji pridonose stvaranju dubokih bora.

Također, tretman traje kraće od tretmana uobičajenim dozama koji mogu potrajati i do šest mjeseci, naspram Baby Botox tretmana koji traju do tri mjeseca. Zahvat zahtjeva i drugačije shvaćanje primjene Botoxa: manje i ne tako česte doze mogu biti učinkovitije od dugotrajnijih velikih doza.

Baby Botox može se koristiti u kasnim dvadesetima, u ranom stadiju razvoja bora kako bi se spriječio njihov razvoj. Nakon četrdesetih uobičajene doze Botoxa daju najbolje rezultate.

Detalji tretmana
Tretman traje do 30 minuta, no za konačan rezultat potrebno je pričekati do tjedan dana. Baby Botox je gotovo bezbolan proces koji samo u rijetkim slučajevima rezultira jedva vidljivim podljevom na mjestu ubrizgavanja. Tretman se može ponavljati neograničen broj puta jer ne postoji nikakva opasnost za zdravlje klijenta. Potrebno je samo paziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak, kojeg ćemo odredi na samom tretmanu.

U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svaka 2 do 3 mjeseca kako bi se održao mladenački i svjež izgled. Važno je spomenuti da je kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja trajniji.

Danas žene, ali i muškarci, žele lice koje ne otkriva je li bilo podvrgnuto Botoxu, dermalnim filerima ili samo pilingu. Uz najnovije metode educiranih doktora, to je sada i moguće!

U Poliklinici Bagatin na konzultacijama možete saznati koji od dva tretmana Botoxom je idealan za Vas te se odmah odlučiti i za tretman. Naš cilj je postići prirodan izgled Vašeg lica te Vam uz pomoć različitih tretmana za lice pružiti mladolik i njegovan izgled.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju