Kriza nam je debelo udarila po novčanicima pa nam najčešće savjetuju da se odreknemo luksuza. Ženama bi to trebali biti omiljeni beauty tretmani, no da ne biste pomislili kako nam je misija učiniti vas očajnima, imamo rješenje. Donosimo načine kako da ostanete njegovana i blistava, a da pritom ne samo uštedite novac, nego postanete i beauty profesionalac

Kako bi vas dodatno ohrabrili da krenete u akciju i sami napravite depilaciju, manikuru, masažu vlasišta ili da sami obojate kosu, podsjetit ćemo vas na šok poslije bojanja u trendi salonu ili pak lošu depilaciju nakon koje ste sat vremena proveli pokušavajući stati dlačicama na kraj.

Odvojite vrijeme, nabavite kvalitne proizvode i pribor te s ponosom recite: Učinila sam to sama! Još kada tomu pridodate lijepu svotu ušteđenog novca... zar ne zvuči dobro?

Masaža vlasišta
U posljednje vrijeme sve više pažnje se poklanja masaži vlasišta koju profesionalni frizeri stavljaju visoko na popis usluga koje pružaju.

Naravno da bi bilo neumjesno odbiti takvu uslugu, ali ako bolje razmislite dodatno ćete ju i platiti. Masaža je korisna jer potiče cirkulaciju, utječe na sjaj i čvrstoću dlake, stoga nabavite preparat za masažu i odvojite samo malo više vremena za sebe u kupaonici.

Na mokru kosu nakapajte nekoliko kapi preparata i laganim kružnim pokretima umasirajte ga u vlasište. Kosu nakon masaže isperite, posušite i pohvalite se prijateljicama.

Piling tijela
Ukoliko vaša koža nije trajno oštećena i ne zahtjeva posjet dermatologu, za dodatan sjaj i mekoću možete se pobrinuti sami. Odaberite prioizvod koji odgovara vašem tipu kože, a želite li dodatno uštedjeti sami napravite pilig. Dvije jušne žlice krupne kuhinjske soli pomiješajte s decilitrom bademovog ili maslinovog ulja te smjesu dobro izmiješajte. Nakon tuširanja nanesite piling na mokru kožu te kružnim pokretima umasirajte, a nastojte kritičnim točkama posvetiti više pažnje.

Bojanje kose
Stručnjaci su boje za kosu posljednjih godina doveli do savršenstva, tako da je na vama samo odabrati pravu nijansu. Upute za korištenje i sav dodatan pribor pronaći ćete u kutiji i zaista je dovoljno pridržavati se navedenih. Naravno na ovaj pothvat se odlučite samo ukoliko želite zadržati prirodnu boju kose ili promijeniti postojeću za par nijansi. Za svaki veći pothvat ipak savjetujemo odlazak u salon.

Manikura za peticu
Jedan od većih luksuza koji nam mami novac iz novčanika i po nekoliko puta mjesečno je omiljena nam manikura. Vrijeme je da uštedite i sami se upustite i u tu avanturu. Nabavite kremu za omekšavanje kožice oko noktiju i pribor kojim ćete postići zadovoljavajuće rezultate. Možda prva dva puta nećete briljirati, no svaki sljedeći će od vas učiniti profesinalku, pa budite spremne pohvaliti se i priznati da ste same svoj majstor.

>> 4 najgora neprijatelja lakiranih noktiju

Depilacija voskom
Znamo kako ovaj pothvat zvuči zastrašujuće i pri samoj pomisli, no jednom morate probiti led.

Stoga za početak nabavite trakice voska koje će vam olakšati za mnoge bolan postupak, savjetujemo da se nakon nekog vremena opredijelite i na patrone koje su puno povoljnije. Koža mora biti suha i čista, za početak dlačice uklanjajte na manjim površinama i na preglednim područjima. Savjet više - prije povlačenja trake duboko udahnite, povucite i izdahnite, bol će biti puno manja.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju