Brojne zvijezde u nastojanju da svojom pojavom zadovolje ideale ljepote posežu za jednim manje radikalnim potezom od onog kozmetičkog. Radi se naime o bezbolnim stilskim trikovima uz pomoć kojih vješto prikrivaju nedostatke i odaju dojam savršene siluete

Pametne haljine koje se koriste optičkim iluzijama sužavanja struka i naglašavanja bokova od svog prvog pojavljivanja zahvaljujući dizajnerima Alexanderu McQueenu i Herveu Legeru doživjele su brojne uspješne preinake i inovacije, a sve u službi ženskog tijela koje ne mora biti savršeno kada ga takvim čini upravo haljina.

>>5 malih trikova koji vizualno skidaju kilograme

Inovativna stilska rješenja objeručke su prihvatile zvijezde kojima je na ovaj načina olakšana svakodnevna borba sa zadanim idealima ljepote u koja bi se trebale uklapati.

Tako je Kate Winslet, zvijezda svjesna svojih oblina ali i nesavršenosti, među prvima prošetala pametnu haljinu Stelle McCartney koja je zahvaljujući vizualnim trikovima lukavo stanjila glumičino tijelo. 

>>6 odjevnih komada koji izdužuju figuru

U postizanju siluete sunčanog sata koji je još uvijek neprikosnoven ideal ljepote i druge poznate dame koriste se modnim trikovima. Čak i prelijepa Jennifer Lopez bira haljine kojima nastoji prikriti dominantne obline, pritom ostavljajući dojam vizualne usklađenosti. Haljine A kroja pokazale su se odličnima u toj službi, što vješto koristi i pjevačica Nina Badrić.

I popularni printevi kojima ne može odoljeti poznata glumica Scarlett Johansson mogu se pametno koristiti. Kombinaciju sitnog printa u gornjem dijelu tijela i onog krupnog kojim vizualno uspijeva naglasiti bokove glumica vješto koristi za postizanje željenog efekta savršene siluete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju