Trodnevni događaj posvećen muškoj modi u Londonu predstavio je 60 dizajnera koji su prikazali svoje vizije muškarca za jesen/zimu 2013. Od ovakvih je manifestacija za očekivati da pomiču granice i predlažu avangardne ideje koje su ovoga puta, prema mišljenju mnogih, otišle predaleko u zatomljivanju muževnosti i korištenju tijela kao umjetničke instalacije

Moda je igra u kojoj se maštovitost isprepliće sa smjelošću i željom za lijepim izgledom.

Ovisno o očekivanjima tržišta, dizajneri im daju različite prioritete nadajući se kako će baš njihova odjeća biti ona koja će se biti prepoznatljiva zbog masovne komercijalnosti ili pomacima po kojima će ih pamtiti modna povijest.

Neki su dizajneri posegli za ekstremnim modelima koji se ne 'srame' mini haljina ni volana kao niti drvenih konstrukcija

>> Vivienne Westwood iznenadila šikom za beskućnike

Upravo završeni događaj posvećen muškoj modi predstavio je 60 dizajnera, od onih renomiranih poput Vivienne Westwood do manje poznatih imena željnih proboja u uski krug visoke mode.

>> 6 komada koje želimo ukrasti iz muškog ormara

Kako bi to postigli, neki su posegli za ekstremnim modelima koji se ne 'srame' mini haljina ni volana, baš kao niti drvenih konstrukcija zbog kojih su predstavljenu viziju neki kritičari nazvali 'stolarski' šik.

Koliko su u želji za isticanjem prešli granicu muške mode i ušli u svijet bizarne kostimografije, ostavljamo vama na procjenu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju