Magazin posvećen ženama s oblinama 'Plus Size Magazine' posvetio je izdanje tvrdnji kako su modeli koji se redovito pojavljuju na pistama anoreksični. Tvrdnju su potkrijepili nizom fotografija koje prikazuju XL ljepotice sa željom da dizajneri te proizvođači odjeće razmisle o veličinama koje nude na tržištu te prestanu u svojim kampanjama koristiti premršave modele

Editorijal 'Plus Model Magazinea' na osam stranica iznosi uznemirujuću statistiku vezanu za modeling.

Glavni adut izdanja je fotografija na kojoj zajedno poziraju dva modela, djevojka koja je opisana kao premršava te plus size model, 28 godina stara Katya Zharkova. Pouka ove foto priče je demonstracija razlika između dvije žene.

>> I bujno je lijepo: Bucke u seksi izdanju

>> Oštra debeljuca održala lekciju ljepote

Na drugoj fotografiji ruska ljepotica pozira s metrom oko stražnjice uz natpis kako je prije 20 godina težina profesionalnog modela bila 8 posto manja od prosječne žene, dok je danas ta razlika 23 posto.

Urednica magazina Madeline Figueroa-Jones pojasnila je kako je editorijal odgovor na modnu i kozmetičku industriju koja podržava ideale koji nikako nisu zdravi. 'Svakodnevno nas bombardiraju oglasima za razne dijete te reklame koje potiču strah od debljanja', naglasila je te dodala kako svaka žena ne može biti mršava, a tijelo je lijepo onakvo kakvog ga je priroda stvorila. Dodala je i kako se ovdje ne govori o zdravlju jer svaka mršava osoba nije zdrava.

Obična žena ne može se poistovjetiti s današnjim modelima i onime što oni predstavljaju jer je razlika u izgledu i kilogramima jednostavno prevelika.

Prije deset godina plus size modeli nosili su veličinu od 42 do 48, danas agencije u kategoriji 'plus size' traže djevojke koje nose veličinu od 36 do 44 dok 50 posto žena nosi veličinu 44, a trgovine nude odjeću do broja 44.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju