Najnovija istraživanja otkrivaju do sada manje poznate utjecaje dugih UVA-zraka na kožu i nove oblike zaštite posebno prilagođene djeci i odraslima.

Zrake koje prodiru duboko u kožu

Laboratoriji Vichy već od samog početka 30-tih godina prošlog stoljeća razvijaju koncept kozmetike u službi zdravlja i ljepote. Njihovi su znanstvenici po prvi puta proveli ispitivanje na cjelokupnom genomu povezanom sa zaštitom od sunca i otkrili utjecaj dugih UVA-zraka. Upravo su one najbrojnije UV-zrake koje prodiru duboko u kožu i utječu na njenu kvalitetu.

Kako UV-zrake utječu na kožu?

Posljedice djelovanja dugih UVA-zraka najvidljivije su u obliku nepravilne površine kože, sivkastog tena i pojave bora i madeža. Pošto je koža lica najizloženiji dio tijela, od iznimne je važnosti njena zaštita i uporaba primjereno visokog zaštitnog faktora. Zaštita od sunca koja poštuje najnovija znanstvena otkrića jamči vidljivo preoblikovanje kože: sjajniji ten, bolju kvalitetu kože i manje bora i madeža.

Zaštita od sunca za djecu

Dječja je koža na sunce puno osjetljivija od odrasle jer obrambeni mehanizam kože kod djece još nije u potpunosti razvijen. 9 od 10 roditelja misle da dobro štite dijete zaštitnom kremom iako gotovo svaki 2. roditelj kaže da je njegovo dijete već imalo opekline od sunca.

Vichy je razvio metodu koja nanošenje zaštitnog faktora pretvara u dječju igru. Djecu uči samostalnosti, a roditeljima pomaže da djecu pravilno zaštite. Pogledajte učinkovitu zaštitu dječje kože kroz igru.

Linija Capital Soleil – idealna Vichy zaštita od sunca

Linija proizvoda Capital Soleil nudi idealan odgovor za zaštitu kože lica i tijela od sunca – za različite tipove kože, odraslu i dječju, nudi Capital Soleil raznolike teksture i zaštitne faktore za cjelovitu zaštitu na suncu. Formule proizvoda Capital Soleil testirane su pod dermatološkim nadzorom, bez parabena su i sadrže termalnu vodu Vichy te su primjerene i za osjetljivu kožu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju