Carmen Dell'Orefice, manekenka koja je u svijet mode ušla prije šezdeset godina te koja u svojoj biografiji bilježi i poziranje za Salvadora Dalija, vratila se poziranju i hodu na pisti

Carmen Dell'Orefice rođena je u New Yorku, majka joj je bila mađarska balerina, a otac talijanski violinist. Iza nje su tri braka i mnogo financijskih problema, ali Carmen i danas ustaje svako jutro u pola pet kako bi bila spremna za modna snimanja.

Fotografi posebno vole njene izražajne trepavice kao i stav i nakon toliko godina u ovom poslu. Na svom putu je sretala poznate muškarce sa kojima je bila prijateljica ili ljubavnica, ali jedno je sigurno, nijedan nije bio ravnodušan.

>> Najstarijoj manekenki na svijetu nemoguće otkriti godine

>> Nema ravne božanskoh Verushki

Dizajnerica Adrienne Vittadini je prva koja je angažirala starije supermodele za potrebe svojih revija. Ona je izjavila kako obožava strukturu Carmeninog lica i da na njoj sve još uvijek odlično izgleda.

Carmen se pokušala povući iz svijeta mode 1959. godine da bi se zbog financijskih problema u krajem 90-ih vratila na modne piste na kojima je ravmopravno hodala i s 6 desetljeća mlađim kolegicama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju