Catherine Deneuve, filmska diva koja već desetljećima plijeni pažnju filmskim ulogama i njegovanim ženstvenim izgledom, u Veneciji je pokazala već na crvenim tepisima zaboravljenu prirodnu ljepotu obogaćenu borama i tijelom odgovarajućih proporcija

Na filmskom platnu gotovo uvijek u ulogama misterioznih ljepotica, Catherine Deneuve oduševljavala je redatelje, publiku te modne dizajnere ponosne na francusku 'ljepoticu dana'.

Upravo je ona velikom Yves Saint-Laurentu bila najveća muza, a nakon njezina pojavljivanja u reklami za Chanel 5 1970. godine američko je tržište doslovce razgrabilo parfem s polica dok su je američki mediji proglasili najelegantnijom ženom na svijetu.

Njezino predano humanitarno djelovanje u UNESCO-u, pomoć Amnesty Internationalu koji štiti ljudska prava, te aktivno sudjelovanje u različitim organizacijama za prava djeteta kao i uključenost u djelovanje udruga koji pomažu oboljelima od side i raka, pokazuje da vanjsku ljepotu itekako određuje i ona unutarnja.

To dokazuje i njezin dostojanstveni izgled u 66. godini života obilježen borama te tijelom prirodnih proporcija. U to smo se mogli uvjeriti na venecijanskom crvenom tepihu gdje se pojavila na premijeri filma 'Trofej' u kojem glumi s Gerardom Depardieuom.

>> Prekrasna i s borama - Helen Mirren blistala na premijeri

>> Jessica Alba sumornu haljinu spasila šarmom

U njezinom slučaju nije bitno čiju je haljinu odjenula, jer o čijoj god kreaciji da se radi, ova filmska diva podiže njezin sjaj do maksimuma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju