S dolaskom toplijih dana i ljeta najveća želja nam je dodatno učvrstiti tijelo te se riješiti neželjenih masnih naslaga na području trbuha, bedara, nadlaktica i nogu, kako bi u najboljoj formi dočekale sezonu kratkih rukava, haljina i lepršavih suknji. Zadovoljna.hr vam daruje prirodne preparate bez štetnih sastojaka, umjetnih mirisa i boja koji pomažu u borbi protiv narančine kore

Borba protiv celulita za žene je pravi izazov. S dolaskom proljeća započinje i dodatna briga za izgled kože na kojoj je zimsko uživanje u ukusnoj hrani i ljenčarenje ostavilo tragove.

Iako se danas o celulitu gotovo sve zna ipak ga je vrlo teško eliminirati ali i sve teže spriječiti njegovo obnavljanje.
U suvremenom svijetu užurbane svakodnevice zaposlene žene i majke, ali i vrlo mlade djevojke nisu imune na ovu sve učestaliju modernu napast. Za razliku od muškaraca, celulit nemilosrdno napada ženu zbog nježne strukture njezinog potkožnog vezivnog tkiva.

Celulit nije bolest ali zbog neestetskog izgleda tijela 'zaraženog' celulitom, posredno utječe na psihičku stabilnost žene. Strah od neželjenih pogleda na 'narančinu koru' ispod lepršave, kratke ljetne odjeće, a posebice na obnaženo tijelo u kupaćem kostimu, izaziva osjećaj nesigurnosti.

Najugroženiji dijelovi tijela podložni nagomilavanju potkožnih masnih stanica su stražnjica, trbuh, bokovi, bedra, noge i nadlaktice. Pri tome treba znati da je struktura kože i potkožnog vezivnog tkiva svakog od ovih dijelova tijela različita i stoga za puni uspjeh zahtjeva ciljani, pojedinačni tretman.

Pet osnovnih parametara zaslužno je za stvaranje celulita:
1. stres
2. poremećaj u cirkulaciji
3. nagomilavanje suvišne tekućine
4. nakupljanje slobodnih radikala i toksina
5. stvaranje zarobljenih potkožnih masnih nakupina ( adipocita )

Rezultat je promjena potkožnog vezivnog tkiva koje u intoksiciranim vodenim mjehurićima nagomilava zarobljene masne nakupine a površina kože postaje mlohava i naborana poput narančine kore. Ovaj začarani krug stalno je prisutan a uobičajena pravilna prehrana i povremene ciljane dijete, pa čak i tjelovježba često nisu dostatni.

Pogrešno je vjerovanje da će se 'čarobnim štapićem' u obliku nekog od anticelulitnih preparata riješiti ove ružne napasti tjedan dana prije izlaska na plažu. Srećom, znanost potvrđuje da je koža živi organizam koji doista i izvana prepoznaje, apsorbira i u vlastitom metabolizmu koristi aktivne tvari iz prirodnih sastojaka za svoju obnovu i korekciju stečenih nedostataka.

Stoga proizvodi protiv celulita sa ciljano odabranim kombinacijama prirodnih biljnih i eteričnih ulja u prirodnoj podlozi koja omogućava prodor aktivnih sastojaka u dubinu kože, uspješno pospješuju eliminaciju i sprečavaju obnovu potkožnih masnih stanica. Ujedno učvršćuju kolagen i staničnu strukturu te održavaju prirodni tonus i napetost kože.

>> Nespretno odabrane kreacije otkrile celulit i strije

>> Uporni celulit nas čini pametnijima!

Prirodni kozmetički proizvod protiv celulita, s djelotvornom kombinacijom i koncentracijom aktivnih sastojaka je efikasan i djeluje u smjeru suzbijanja elemenata zaslužnih celulit i to upravo redoslijedom njegovog nastajanja:
1. pospješuje cirkulaciju i limfnu drenažu
2. prodire duboko u kožu i učvršćuje vezivno tkivo
3. eliminira suvišnu tekućinu, slobodne radikale i toksine
4. razara i otapa zarobljene tvrdokorne masne nakupine
5. djeluje antistresno i relaksirajuće čime sprečava obnavljanje celulit efekta

Žene bi trebale steći naviku korištenja anticelulitnih preparata tijekom cijele godine ili barem započeti s tretmanom već u zimskim mjesecima koji zbog lošije prehrane i uobičajeno manjih fizičkih aktivnost uvelike doprinose stvaranju potkožnih masnih naslaga.

Specijalizirani preparati s prirodnim sastojcima učinkovito riješavaju probleme mrske ženama poput celulita, opuštene kože i jamče čvrstu, zategnutu i elastičnu kožu ukoliko se pripravci redovito nanose.

U borbi protiv tvrdokorne narančine kože najbolje prirodne namirnice su cimet, gorka naranča, ulje pšeničnih klica bogato vitaminom E, geranij i alge, hmelj, ulje zelenog papra te ulje vučjeg trna.

Anticelulitni gel s cimetom i gorkom narančom koji u svom sastavu ima cimet i gorku naranču u ulju pšeničnih klica s vitaminom E, geranij i alge prodire duboko u potkožno vezivno i masno tkivo te snažnim diuretskim, antioksidativnim i termoaktivnim učinkom eliminira suvišnu tekućinu i nagomilane toksine i razara duboki tvrdokorni celulit. Rezultat je trajno napeta i glatka koža, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana.

Nova japanska formula izuzetno visokih koncentracija rižinog octa i đumbira u anticelulitnom gelu s dodatkom borovice i algi u ulju sojinih klica s vitaminom E, prodire duboko u kožu, učvršćuje vezivno tkivo i snažnim lipolitičkim djelovanjem brzo i učinkovito otklanja duboki tvrdokorni celulit. Ujedno hrani i njeguje kožu čineći je trajno napetom i glatkom.

Kritične zone trbuh, bokovi i bedra najveći su problem koji dolazi do izražaja u trenutku kad je potrebno skinuti toplu zimsku odjeću te ju zamijeniti suknjama, haljinama, trendi vrućim hlačicama i kupaćim kostimima.

Anticelulitni lipolitički gel za trbuh, bokove i bedra je trokomponentni anticelulitni gel sa snažnim lipolitičkim učinkom na specifičnu strukturu masnog potkožnog tkiva trbuha, bokova i bedara. Medna komponenta s vitaminom E u prirodnom sastavu ulja pšeničnih klica, djeluje antioksidativno i eliminira slobodne radikale. Omogućava prodor aktivnih sastojaka duboko u potkožno masno tkivo. Ekstrakt hmelja oslobađa vezanu tekućinu, dok eterično ulje zelenog papra trenutno topi dubinsku masnoću.

Zastavice na nadlakticama također spadaju u ženama omiljene kritične zone. Anticelulitni gel za učvršćivanje kože nadlaktica sadrži mednu komponentu s uljem pšeničnih klica i vitaminom E koji omogućava potpuni prodor aktivnih sastojaka u dubinu rahlog potkožnog vezivnog tkiva i mišićja.

Labdanum djeluje snažno antioksidativno i lipolitički na zarobljene masne stanice u vezivnom tkivu dok eterično ulje vučjeg trna s obiljem vitamina F, A, C i E u svom prirodnom sastavu izravno potiče učvršćivanje, obnovu i rast kolagena u neelastičnoj i opuštenoj strukturi kože nadlaktice.

Zadovoljna.hr vam pomaže da zablistate. Darujemo vam 5 paketa anticelulitnih proizvoda!

Zadovoljna.hr daruje vam pomagače u borbi protiv omraženog celulita. 5 paketa koji sadrže svih 5 proizvoda iz ove linije dobile su Marija Mijić iz Velike Gorice, Danijela Janković iz Karlovca, Marina Jović iz Trpnja, Tereza Sajda iz Osijeka i Barbara Popović iz Kastva.

Pomoć u rješavanju masnih naslaga na području trbuha, bedara, nadlaktica i nogu su proizvodi Classic prirodne kozmetike s 30 godišnjom tradicijom. Rezultati primjene Classic Forte Anticelulitnog gela s cimetom i gorkom narančom vidljivi već nakon nekoliko dana, a 78 posto uspjeha postiže se 4 do 6 tjedana od početka primjene.

Classic Liposhock Anticelulitni lipolitički gel za trbuh, bokove i bedra ima 24-satno djelovanje, eliminira 37 posto masnoće, smanjuje obujam za 4,3 centimetara i zateže kožu do 48 posto u 4 do 8 tjedana.

Classic Double Cut Anticelulitni gel za učvršćivanje kože nadlaktica eliminira i do 42 posto masnoće te učvršćuje i zateže kožu nadlaktica do 63 posto u 8 do 10 tjedana, sustavno eliminirajući efekt zastavica.

Classic Fortissimo Anticelulitni gel s rižinim octom i đumbirom 74 posto uspjeha postiže u prvih 3 do 4 tjedna primjene. Formula pospješuje mikrocirkulaciju i limfnu drenažu, učvršćuje vezivno tkivo, elimira suvišnu tekućinu, slobdne radikale i toksine, razara i otapa duboki tvrdokorni celulit te djeluje antistresno sprečavajući tako obnovu narančine kore.

Clasic Triple Body Mousse Hydro & pH balance je posebna formula za njegu kože s trostrukim djelovanjem: dubinski vlaži i regenerira stanice sva tri sloja kože i regulira pH vrijednost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju