Marilyn Monore je kao jedna od najvećih modernih ikona često citirana kao žena koja na spavanje ide tek s kapljicom parfema 'Chanel 5'. Do sada se njezina rečenica samo prenosila pismenim putem, no u reklami za kultni miris po prvi put čujemo glas glumice koja govori o svom ritualu odlaska na počinak

'Znate, stalno mi postavljaju različita pitanja. Na primjer, 'Što nosiš u krevetu? Gornji dio pidžame? Donji dio pidžame? Spavaćicu?. Na to sam odgovorila: 'Chanel 5', jer je to istina.'

Tako je Marilyn Monore odgovorom na pitanje u intervjuu za francuski Marie Claire, napravila najpoznatiju reklamu za miris koji je u svijetu parfema jednako kultnog statusa, kakvu njezina karizma i karijera imaju u svijetu filma.

Premda je do danas ova njezina izjava bila nebrojeno puta citirana i ponavljana, u novoj reklami za 'Chanel 5' po prvi puta čujemo kako glumica uz hihot izgovara poznate riječi.

Pedeset i jednu godinu nakon njezine smrti, Marilynka je tako ponovno postala zvijezda koja je naslijedila Brada Pitta, prvog muškarca u ulozi zaštitnog lica za parfem stvoren 'da miriši kao žena'.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju