Zaštitni znak cipela Christiana Louboutina su crvene potplate. U moru originalnih i atraktivnih štiklica upravo ga one izdvajaju iz gomile priznajući mu tako samo njemu svojstvenu posebnost. No, Yves Saint Laurent drznuo se 'posuditi' crvenu koja je poput istobojne marame zamahala ispred Louboutina rezultirajući tužbom protiv francuskog modnog diva

U prvim danima karijere dizajnera obuće Christian Louboutin bojao je svoje potplate crvenim lakom za nokte ne bi li tako stvorio svoj jedinstveni potpis.

Danas kada je on jedan od kraljeva seksi štiklica, ta je originalan ideja postala je njegov zaštitni znak koji ga izdvaja od ostalih dizajnerskih potpisa.

Sve do siječnja ove godine niti jedan od dizajnera visoke mode svojim luksuznim cipelama nije kročio u niti jednu nijansu crvene boje kako se ne bi ogriješio o autorska prava Christiana Louboutina.

No, tada se u ekskluzivnim trgovinama pojavila nova kolekcija Yves Saint Laurenta u kojoj je boja potplata svakog para cipela bila usklađena s bojom cipela. Tako zelene imaju potplate u istoj boji, plave u identičnoj nijansi plave, a crvene u crvenoj boji.

To je bio dovoljna razlog da Louboutin podigne tužbu u kojoj njegovi odvjetnici ističu kako takvim potezom YSL-a stvara konfuziju među konzumenticama visoke mode smatrajući 'kopiju' originalom.

>> FOTO: 8 vrtoglavih istina o štiklama

>> Louboutin: Lažnjaci sve popularniji u Hrvatskoj

Kako dizajneri imaju vrlo slabu zaštitu intelektualnih prava te se brend, a ne konkretan proizvod smatra produktom, pravo i nije naklonjeno ocu crvenih potplata. No, s obzirom da je riječ od jednom od najpoznatijih trademarka, možda će presuda biti jedna od povijesnih u svijetu mode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju