Izgleda kako nam prirodna ljepota stvarno nije dovoljna jer ako zavirimo u žensku torbu u njoj ćemo pronaći kozmetičke proizvode za uljepšavanje u vrijednosti od 2 tisuće kuna

Britansko istraživanje pokazalo je kako gotovo svaka žena u torbici ima 13 proizvoda od kojih svaki košta 170 kuna.

Maskara, puder, rumenilo, parfem i kremice vrjednije su od mobilnih telefona i fotoaparata, no dok će žene zbog gubitka mobitela doslovce poludjeti i stvar najčešće prijaviti policiji, 72 posto njih na skupocjenu kozmetiku ne gleda kao na vrijednosti.

Maskara je must have proizvod kod 95 posto žena koje su se složile kako bez nje ne idu nikuda.

Bočica omiljenog parfema i tekući puder također su na popisu stvari bez kojih se žene ne osjećaju dobro pa ih nose posvuda sa sobom.

>> Je li i vaša kozmetička torbica ovako prljava?

>> Kozmetika koju (ne)smijete posuđivati

Istraživanje je također pokazalo kako kupovina brendiranih kozmetičkih proizvoda u trenu podiže raspoloženja, a nanošenje istih i samopouzdanje.

Djevojke i mlade žene u dobi od 18 do 25 nose najviše kozmetičkih proizvoda u torbi, dok su proizvodi koje imaju žene od 35 do 44 godina najskuplji.

Ponedjeljak je dan koji svima pada teško pa žene šminku nanose tek nakon dolaska na posao kako bi što duže mogle ostati u krevetu, a u petak nakon kraja radnog vremena, iza 17 sati skidaju dnevnu šminku i nanose večernji make-up za izlaske.

Zbog vrijednosti kozmetičkih torbica gubitak iste uvijek je napad na kućni budžet pa se razmišlja i o uvođenju posebnog osiguranja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju