Talijanska modna kuća 'Salvatore Ferragamo' prva je imala čast održati modnu reviju u jednom od najvećih svjetskih hramova umjetnosti, pariškome Louvreu. Čak 140 metara dugačkom pistom manekenke su u visokim čizmama koje pokrivaju koljena prošetale 'cruise' kolekciju

Isprepletenost umjetnosti i mode dobila je još jednu, gotovo povijesnu potvrdu u obliku revije talijanske modne kuće Salvatore Ferragamo u pariškom muzeju Louvre.

Gostovanja najvećih dizajnerskih imena današnjice u tihim obitavalištima najljepših eksponata umjetničkih majstora prošlosti uobičajena su na gotovo svakom tjednu visoke mode, ali ovakva čast trebala se posebno zaslužiti.

>> 6 kultnih torbi i žena koje su ih proslavile

Talijanska modna kuća dobila ju je zahvaljujući financiranju izložbe ' La Sainte Anne: Leonardo da Vinci' posvećene velikom umjetniku iz Firence gdje je smještena i ova modna kuća koja njeguje umjetničku kreativnost i umješnost najpreciznijih fiorentinskih zanatlija.

>>Špica: Je li čizmama mjesto na +30?

Prikazani modeli bojama različitog kamena približili su se veličanstvenom muzejskom ambijentu na jednoj od najdužih pisti ikad sastavljenoj u Parizu. Čak 140 metara manekenke su nosile efektne kreacije kojima su pažnju 'pohlepno' krale visoke uske čizme s uzorkom zmijske kože ili pak one ukrašene resicama.

'Htjeli smo pokazati da se u našim cipelama može hodati na duge staze' izjavila je izvršni direktor kuće, Michele Norsa.

Premda su one rezervirane samo za najskuplje staze, sigurni smo da će se njihove kopije sljedećeg ljeta naći na asfaltima ulica daleko od rezidencijalnih četvrti širom svijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju