Dok je prvi dan Cro A Portera obilovao je šarenilom, sljedeće večeri atmosfera je bila u ozračju futurizma, avangrade, s kojim zrncem rockabillyja te blještavim bajkovitim završetkom

Da svi oni uključeni u modni razvoj Hrvatske prije svega žele što bolje kolekcije, revije i prezentaciju potencijalnim kupcima pokazala je i druga večer modne manifestacije Cro A Porter.

Osim što su u publici bili celebrityji i modni znatiželjnici, revije su pratili i dizajneri koji tom prilikom nisu predstavljali svoje kolekcije, ali i organizatori 'konkurentskog' modnog događaja. Oni kao i mnogobrojni okupljeni prisustvovali su avangardnijim modelima namijenjenima modnim individualcima.

Crna boja, koja je činila veći dio kolorita većine prikazanih dizajnera, bila je i dio kolekcije Marine Design. S pjesmom grupe 'Skunk Anansie' dizajnerica nas je uvela u kolekciju inspiriranu kubizmom prepoznatljivim u geometrijski oblikovanim krojevima, ali i na motivima kreacija od kojih se ističe mini haljina koja djeluje kao sašivena slika.

Na ovoj se manifestaciji po prvi puta predstavila Andreja Bistričić čija je kolekcija prizivala duh rockabillyja, odnosno londonske subkulture 'Teddy Boys'. Neobičan miks ženstvenosti i muških elemenata izveden je s neobičnim kombinacijama materijala, poput šifona sljubljenog s PVC-om. Slobodne forme dizajnerica je razigrala 'napuhanim' ukrasima oko vrata te nadlaktica.

Da je Hrvatska dobila i svog Christina Loubotina poručile su potplate Ivana Ledenka obojane u crveno upravo kao i cipele jednog od najpoznatijih dizajnera štiklica na svijetu. Blještavo srebrne štikle te lakirani model s nekoliko redova srebrnih lančića sigurno ćemo u skoro vrijeme vidjeti na stopalima naših osvještenih trendseterica.

U budućnost nas je povela modna marka 'Etna Maar' koja je predstavljenu kolekciju nazvala 'Anno Domini 2012'. Dio modela podsjeća na sakralnu odjeću, a neki od njih ukrašeni su motivima raznih religija. Za total look kreatorica predlaže modne dodatke Marmelo kreirane za njezinu modnu marku.

Nakon prezentacije svojih modela u New Yorku, dizajnerica Ksenija Vrbanić svoju je ženstvenu modnu marku 'XD Xenia Design' pokazala i na Cro A Porteru gdje joj je podršku pružila i njezina velika ljubiteljica Josipa Lisac.

Najseksepilniju kolekciju pokazala je ljubiteljica zagrebačkih intelektualnih i alternativnih kuloara Ogi Antunac čija je želja za mračnom dramatikom uz pomoć crne koža, svile i čipke u potpunosti ostvarena.

>>VIDEO: Trash party u sjajnom papiru Cro-A-Portera

Kao posljednja revija prikazana je kolekcija koja je svojom bjelinom i blješatvilom bila potpuni kontrast do tada viđenom na pisti.

Naime, haljine Borisa Pavlina krojevima i svjetlicavim materijalima izgledale su spremne za kakvu snježnu bajku. Glamurozne kreacije sigurno ćemo vidjeti na crvenom tepihu, a najskuplju od njih izrađenu od lepoglavske čipke mogli bismo bez imalo grižnje savjesti smjestiti i u etnografski muzej.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju