Lijepe, njegovane i sočne usne su ukras lica, a samo jedan pogled na njih mami na poljubac. S dolaskom proljeća i proljetnih avantura one su jedan od aduta, a ukrašene s pravim ružem pretvorit će vas u instant zavodnicu. Pročitajte savjete svjetski poznatih vizažista i ukrasite se crvenim ružem onako kako to rade Madonna, Julianne Moore, Kate Moss i Cate Blanchett

Boja je važna, a prava nijansa će vam osigurati odlično raspoloženje cijeli dan. Ukrasite svoje usne i začinite dan bojom, a svaki put kad se pogledate u ogledalo uživat ćete.

Važno pravilo kojeg se dobro pridržavati prilikom kupovine ruža je provjeriti njegovu boju na danjem svijetlu. Ukoliko želite znati kako će izgledati na vašim usnama nanesite ruž na jagodicu prsta jer je boja kože tu najsličnija prirodnoj boji vaših usana.

Mnoge pripadnice ljepšeg spola će odabrati nijansu ruža od kojeg će im zubi izgledati svijetliji, no puno je važnije odabrati boju koja odgovara boji tena. Tako će vaša koža izgledati svježe i sjajnije.

Jutarnji stampedo

Ukoliko ujutro nemate previše vremena za uređivanje ili je to jednostavno 'jedan od onih dana', uz puder i maskaru nanesite i jarki ruž na usne. Crveni ruž je najbolji izbor, no ukoliko je za vas to previše odaberite nijansu u boji koralja.

Za cure koje se jednostavno ne vide s crvenom bojom na usnama odličan izbor su i ružičasti ruževi. Ruž na usnama oživjet će vaše lice čak i kada ne koristite drugu šminku.

Ukoliko vam se ne sviđa jarka boja vašeg ruža na usne prvo nanesite sloj tekućeg pudera, to će ublažiti boju ruža i produžiti njegovu postojanost.

Vizažist James Kaliardos radi s mnogim zvijezdama, a jedna od njegovih omiljenih klijentica je Madonna koja ga je naučila triku kojim se uvijek koristi. Ruž na usne nanosi kistom koji ima kratke i zaobljene dlačice.

Vizažistica Gucci Westman zaslužna je za odličan make-up glumica Julianne Moore, Kate Hudson i Cate Blanchette.

Produžite postojanost ruža na usnama

Kako bi bili sigurna da će na važnim premijerama ruž na njihovim usnama trajati cijelu večer koristi se trikom za koji su joj potrebni olovka za usne u boji ruža i puder u prahu.

Nakon što nanesete ruž na usne preko usana nanesite tanki sloj pudera u prahu te kistom dodajte još jedan sloj ruža. Odličan trik je i natapkati usne na koje ste nanijeli ruž olovkom za usne u istoj boji.

Usne s godinama gube boju

Crveni ruž u sebi ima nešto magično i može ga nositi svaka žena, no potrebno je odabrati nijansu koja vam najbolje pristaje. Što ste stariji boja vaših prirodnih usana je sve svjetlija zato pripazite da ne nanosite ruž do ruba usana kako bi spriječili stapanje s kožom lica.

Vizažistica Cassie Lomas koja brine za make-up Lady Gage naglasila je važnost pilinga za usne. Kako bi one izgledale savršeno uz pomoć pilinga je potrebno ukloniti suhi sloj kože te nakon toga nanijeti hranjivi balzam.

Ružu nije mjesto na zubima!

Kako bi izbjegli neugodnu i čestu pogrešku,  a to je ruž na vašim zubima nakon nanošenja omiljene boje stavite kažiprst na donju usnu, stisnite usnice i izvucite prst, a s njim i višak ruža.

Jeste li znali?

Tijekom Drugog svjetskog rata žene su tvrdile kako ruž na usnama šalje poruku o snazi i odlučnosti koju nose u srcu.

Crveni ruž 'Revlon Fire&Ice' postao je hit davne 1952. kada je prvi puta proizveden. Na tržište je ponovno lansiran krajem prošle godine i odmah je doživio isti uspjeh.

Revlonova olovka za usne 'Just Bitten In Flame' koja s jedne strane ima balzam za usne, a s druge olovku u boji bila je najtraženiji make-up proizvod na revijama tijekom nedavno završenog tjedna mode u Londonu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju