Glumice koje vole igrati na sigurno i bojom kose pokazati svoju ženstvenost i poželjnost izabrat će plavu boju kose ili pramenova boje meda čijoj se prilagodljivosti nitko ne usudi prigovoriti. No, one hrabre su u svom omiljenom frizerskom salonu u ruke primile crvenu ton kartu i izabrale jednu od bakrenih ili vatreno crvenih nijansi te se pridružili malom, ali upadljivom klubu 'usijanih glava'

Svega dva posto ukupne svjetske populacije čine upadljive crvenokose glave.

Upravo u njihovoj ekskluzivnosti krije se glavni razlog zašto privlače toliko pažnje i potiču maštu još iz stare Grčke kada se vjerovalo da se žene s crvenom kosom nakon smrti pretvore u vampire.

Tijekom povijesti fascinirali su muškarce i žene povezujući ih s hrabrošću, ali i ženskom prevrtljivošću zbog čega su njezinim vlasima bili zaintrigirani i mnogi umjetnici. Crvenokose žene često su bile na Tizianovim slikama, zbog čega je crveno-smeđa nijansa po njemu i dobila ime.

>> Što kosa otkriva o našem karakteru?

>> 9 savjeta za kosu kao s reklame

Hollywood je ponovno otkrio svu snagu vatrene kose, od zagasito pepeljaste tamno bordo, te su se za prirodno crvenokosim damama svijetlog tena i očiju poput Julianne Moore i Blake Lively povele za Drew Barrymore, Christina Hendricks te Scarlett Johansson.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju