Modna novinarka Alma Premerl Zovko svojim savjetima svakodnevno uči žene kako voljeti sebe. Nakon prvog priručnika 'Alm asavjetuje', pripremila je još niz priručnika i veliko iznenađenje samo za čitateljice Zadovoljne!

Nakon što je njezin prvi modni priručnik 'Alma savjetuje' doživio veliki uspjeh Alma Premerl Zoko, modna novinarka i autorica istoimene kolumne koja se svake srijede emitira u sklopu IN Magazina Nove TV te ih možete gledati i na Zadovoljnoj upravo je završila seriju svojih novih priručnika Alma savjetuje. Prvi u nizu nosi naslov Haljine za svaki dan, a slijede Haljine za djevojčice, Vjenčanice i haljine za posebne prigode.

Alma, o kakvom se projektu radi?
Praktičnom, rekla bih! Godinu dana savjetujem gledatelje Nove TV i Zadovoljne.hr, ali i klijente koji mi se javljaju na moj portal modnialmanah.com, kako se trebaju nositi modni trendovi u skladu s građom tijela. Rekli biste, što se tu novo ima naučiti! I ja sam se pitala isto, ali sam shvatila da ljudi malo toga znaju, da su pogubljeni u ponudi (često) ne nosivih modnih komada u trgovinama i da trebaju pomoć. Priručnik je nekako je bio logičan slijed.

Zašto baš haljine?
Haljina se smatra kraljicom mode, no koliko žena uistinu nosi ovaj odjevni predmet? Malo, vjerujte! Sve smo se jako emancipirale, nosimo hlače jer je to kao praktičnije, rijetko suknje, a haljine eto samo kad se udajemo ili idemo na doček Nove godine! To ćemo promijeniti, ha, ha… Kroz svoje četiri knjige, a koje se odnose na svakodnevicu, odrastanje, udaju i posebne prigode naučit ću sve žene ( bez obzira na građu) da pronađu svoj model haljine!

>> Poznate Hrvatice provjerile što sve moraju znati o modi

Može li svaka žena zablistati u određenom modelu haljine?
Da! Žen su odrastale u okvirima 'Imam ružne noge, krvrgava koljena, preveliku stražnjicu' otkud su se pojavili i kompleksi. Što smo stariji to su kompleksi veći, a mi spremniji uskočiti u alternativnu odjeću i prekriti tijelo. U haljinama žena sigurno bolje izgleda nego u hlačama.

>> Osvježite dosadnu jesensku odjeću zanimljivim detaljima

>> U nekoliko poteza do urednog ormara

Kome je namijenjena knjiga Alma savjetuje: haljine za svaki dan?
Ja sam cura iz susjedstva, a ne neka nedostižna veličina i radim za sve žene koje vole sebe, svoje tijelo i život kojim žive. Odijevanje je samo jedan od načina kako prekriti nedostatke koje svi imamo, a istaknuti vrline i u svojoj se koži osjećati dobro.

Rekli ste da svi imamo nedostatke, pa koji su vaši?
Uh, ima ih… Upravo tako sam i počela raditi kao modni savjetnik. Nije moda sve što vidimo na pistama ili u izlozima trgovina. Posebno ukoliko niste manekenski građeni. Velike grudi mogu biti plus i minus, kao i uski bokovi, izražajna ramena, šira koljena…Lako je odjenuti skladno građene manekenke u 20-tim. No, dajte pomozite svojoj mami, kumi, najboljoj prijateljici da zablista u svojoj odjeći. Kad joj kažete 'I ja imam ovakav problem i riješila sam ga ovako', a to izgleda dobro, počinje se mijenjati svijest žena prema sebi i svom tijelu. A to je cilj: voljeti sebe!

Zadovoljna vam daruje 5 primjeraka knjige koja će vam pomoći da konačno odjenete haljinu i zablistate!

Knjigu Alma savjetuje: haljine za svaki dan dobile su Rozita Travčić, Josipa Kristić, Marina Biljak, Sandra Mamić i Jadranka Vuraić Vojnić.

Posebno iznenađenje samo za čitateljice Zadovoljne - darujemo vam odjeću i modne detalje iz knjige!

Modni natječaj je završen i u masi 'stilista' odabrali smo najkreativniji stajling. Odjeću i modne detalje iz prve knjige Alma savjetuje: haljine za svaki dan, dobila je Jelena Valec iz Zaboka.

Sretnu dobitnicu ćemo kontaktirati kako bi dogovorili detalje oko preuzimanja nagrade!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju