Depilacija voskom u kozmetičkom salonu ili u domaćoj radinosti metoda je uklanjanja dlačica kojom se koristi veliki broj žena. U uobičajenoj praksi trake kojima čupamo suvišne dlačice izrađene su od tkanine ili celuloze. No, neki su američki saloni svojim klijenticama ponudili trake za depilaciju izrađene od trapera uz koji depilacija navodno manje boli

Uklanjanje suvišnih dlačica voskom ili šećernom pastom, najurednija je metoda depiliranja.

Bez obzira provodite li postupak u kozmetičkom salonu ili u vlastitoj kupaonici rezultat je gotovo uvijek mekana i glatka koža.

No, ovakva vrsta depilacije neminovno izaziva bol manjeg ili većeg intenziteta zbog koje je mnogima od nas takvo kozmetičko iskustvo na dnu ljestvice omiljenih rituala ljepote.

Kako bi pokušali ublažiti tu neugodnu bol, nekoliko je kozmetičkih salona u SAD-u odlučilo uobičajene trake od tkanine i celuloze zamijeniti trakama od trapera.

>> Isprobajte egipatsku depilaciju kod kuće

>> Za što nam služe stidne dlačice?

Zbog svog gustog tkanja traper bolje i 'hvata' dlaku te manje povlači kožu od tanjih materijala koji se koriste za depilaciju. Njihova dodatna prednost je što se mogu prati u perilici za rublje i ponovno iskoristiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju