Kozmetički su proizvodi do sada uglavnom djelovali samo protiv ispadanja kose, a Laboratoriji Vichy su stvorili revolucionarnu njegu koja potiče rast kose – 1.700 novih vlasi u 90 dana**.

ISPADANJE KOSE
Lijepa je kosa odraz mladosti i zdravlja i zato je ispadanje kose  često uzrok slabijeg samopouzdanja i kod muškaraca i kod žena. Na alopeciju utječu brojni čimbenici poput prehrane, hormona ili genetskih značajki, a važnu ulogu imaju i godišnja doba. Kod »normalne« kose prosječno ispada od 50 do 100 vlasi dnevno.

MATIČNE STANICE: TAJNA RASTA KOSE*
Matične su stanice jedina vrsta stanica s jedinstvenom moći obnavljanja tijekom cijeloga života.

I zbog matičnih je stanica koje se nalaze u folikulu vlasi kosa je jedini organ koji se ciklički obnavlja cijeloga života. Matične stanice neposredno utječu na aktivaciju uspavanih folikula da tvore novu vlas.

L'Orealovi istraživači su otkrili prvu patentiranu molekulu Stemoxydin s učinkom poboljšavanja djelovanja matičnih stanica koje utječu na rast kose i aktiviraju folikule u latentnoj fazi*.

DERCOS NEOGENIC – ZA PONOVNI RAST KOSE*
Inovacija za obnavljanje i rast kose sada je dostupna u revolucionarnom proizvodu Vichy Dercos Neogenic koji se u obliku ampula nanosi posebnim aplikatorom za masiranje vlasišta. Proizvod je hipoalergen, bez parabena i ispitan je pod stručnim nadzorom.

Dokazana učinkovitost***:
Gušća kosa 88 %
Čvršće vlasi 84 %

Rezultati su pokazali 4%-tno povećanje gustoće kose, odnosno prosječno 1.700 novih vlasi u 90 dana u usporedbi s placebom.**.

* Aktivira folikule vlasi u latentnoj fazi.
** Kliničko ispitivanje u usporedbi s placebom na 101 osobi - prosječna vrijednost na vlasištu s alopecijom.
*** Ispitivanje potrošača provedeno na 67 žena - rezultati nakon 3 mjeseca

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju