Osim što londonski saloni ljepote u svoju ponudu sve češće uvršćuju kozmetički tretman s dermarollerom, valjkom prekrivenim sitnim iglicama koji rješava regenerira kožu te uklanja različite probleme s kožom, dostupan je i za kućnu upotrebu. No, rezultati ne dolaze preko noći tako da za njih treba strpljenja i prije svega nježnosti prema vlastitoj koži

Strije, ožiljci od akni i bore problemi su koje opterećuju veliki broj žena. Za njihovo uklanjanje spremne su potrošiti i vrijeme i novac, često se ne obazirući na stupanj agresivnosti tretmana kojom izlažu svoju kožu.

Novo pomagalo koje može pomoći u rješavanju tih problema je dermaroller, valjak prekriven sitnim iglicama. Kako bi ga bolje upoznali i bez nepotrebne grubosti prema vlastitome licu i tijelu postigli ono što želimo potrebno je znati pravila njegova korištenja u kućnoj uporabi.

Pomaže kod stimuliranja penetracije aktivnih sastojaka u kožu, regeneracije i osvježavanje kože, za prevenciju preranog starenja, sužavanje pora, izbjeljivanje, hiperpigmentacijskih mrlja, ublažavanje i uklanjanje strija, reduciranje i uklanjanje celulita.

Prije upotrebe potrebno je dobro očistiti lice te nanjeti serum na lice.

Ne preporuča se izlaganje suncu ukoliko se započinje s tretiranjem dermarollerom te tretiranje područja netom operirana, opečena ili ozlijeđena i ne aplicira se na otvorene rane.

U kućnoj upotrebi preporuča se blagi pritisak dermarollera na kožu i pri pravilnoj upotrebi ne dolazi do krvarenja. Tretmani do krvi rade se samo prilikom profesionalnog tretmana kod dermatologa.

Po kojem principu djeluje?
Ožiljcima, borama, strijama i neujednačenoj koži zajednički je – nedostatak kolagena.

Dermaroller stimulira proliferaciju kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalne u zarastanju kože i na taj način potiče prirodne procese samoliječenja i samooporavka kože. Iako je to vrlo složen proces našeg organizma, vrlo ga je jednostavno razumjeti; naš organizam reagira na intruziju mikro-iglica kao što bi reagirao na sva oštećenja kože. Intruzija profesionalnih mikro-iglica živčanim receptorima daje informaciju da je došlo do ozljede kože.

No, kako su to vrlo sitne kirurške iglice, ne dolazi do stvarnog oštećenja tkiva, ali živci šalju električne impulse koji okidaju početak procesa zarastanja i time pojačane proizvodnje kolagena i elastina. Zadatak fibroblasta je 'migrirati' do točke gdje treba 'zatvoriti ozljedu'. Nova, višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova se reakcija tijela naziva neokolageneza.

>> Tretmani za pomlađivanje koji stvarno djeluju

Također, ovaj postupak stimulira endotelijalne stanice koje pokrivaju naše krvne žile, posebno kapilare, pa koža biva kvalitetnije opskrbljena krvlju, a time hranjivim tvarima i kisikom, a ta se reakcija naziva neoangiogeneza.

Rezultati nakon 3 mjeseca korištenja

Kako svaki prirodan proces treba određeno vrijeme da rezultira vidljivim učincima na površini kože, tako i proces neokolageneze i neoangiogeneze. Za optimalne rezultate postupak bi trebalo provoditi ovisno o stanju kože a dinamika se kreće od 1 do 2 puta tjedno, pa sve do svakodnevnog korištenja.

U pravilu, kraće iglice se mogu koristiti svaki dan, a duže iglice ne više od 3 puta tjedno. Tijekom i neposredno nakon korištenja javlja se crvenilo koje nestaje nekoliko sati nakon tretiranja. Optimalni rezultati očekuju se nakon 3 mjeseca redovite upotrebe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju