Modni dizajner Alexander McQueen prije nego li je početkom godine počinio samoubojstvo, svojoj je dragoj prijateljici i mentorici poklonio ružu. Nije riječ o mirisnoj stapci iz kakve luksuzne cvječarnice, već o posebnoj sorti kultiviranoj njoj u čast

Modni kotač i dalje se okreće bez pogona vizionarskih ideja Alexandera McQueena.

Tjedan visoke mode u Parizu pršti luksuzom i elegancijom, no pažnja štovatelja ovog velikog dizajnera odlutala je u London na izložbu cvijeća Hampton Court Palace Flower Show.

Na njoj je predstavljen posljednji McQueenov poklon njegovoj preminuloj prijateljici, urednici magazina 'Tatler' Isabelli Blow.

U sjećanje ženi koja je kupila njegovu kompletnu prvu kolekciju te mu tako financijski omogućila nastavak dizajnerskog usavršavanja, preminuli dizajner kultivirao je sortu ruže nazvane 'Alexander's Issie'. Koraljne boje i široko zaobljenih latica postala je simbolom velike ljubavi između te dvije modne ikone.

'Moja sestra Isabella bila je očarana i totalno posvećena modi, ali samo su njeni bliski prijatelji znali za njezinu ljubav prema svijeću, posebno prema ružama.

Njihova unikatna boja i ljepota u kombinaciji s trnovitom prirodom intrigirale su je kao osobu i velikog estetu. Ona bi bila jako počašćena da primi ovaj prekrasan poklon od svog ljubljenog prijatelja Alexandera' izjavila je Julia.

Dok je Isabella samoubojstvo učinila 2007. godine, dizajner je to napravio nekoliko godina kasnije. Kronična depresija razlog je koji se navodi za njihovu tragičnu odluku.

>> McQueen: Uzeo kokain, prerezao zapešća, pa se objesio

>> VIDEO: Posljednjih 16 kreacija Alexandera McQueena

McQueen se nikada nije oporavio od njezine smrti, a pritisak modnog svijeta te naposlijetku majčina smrt bili su razlog njegove smrti vješanjem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju