Plesna suknjica od tila kakvu nose balerine omiljena je brojnim djevojčicama, a njezina primjena može biti višenamjenska. Osim za ples izvrsna je kao dio kostima za maskenbal ili za rođendansku zabavu malenih princeza, a za sve mame tutu suknjice odličan su način uštede kućnog budžeta

Potreban  materijal:
- til željene boje dimenzija 3 x 1 metar
- široka gumirana traka (oko 1/2 metra)
- konac, igla i škare

>>DIY: Papirnati tanjur pretvorite u otkačeni šeširić

>>Napravite platnenu torbu koja može istrpjeti sve svakodnevne obaveze

Postupak izrade tutu suknjice: 

1. Gumiranom trakom obujmite struk svoje djevojčice i odrežite mjeru koja će joj odgovarati. Preklopite krajeve trake i zašijte ih koncem.

2. Duljinu traka od tila odredite prema željenoj duljini tutu suknje, pri tomu imajući na umu kako tu dužinu treba udvostručiti s obzirom da se svaka trakica oko gumirane baze veže na polovici dužine. Kako bi vaš tutu izgledao što bogatiji i raskošniji, trake tila režite na 3cm širine.

3. Nakon što ste zašili krajeve gumiranu traku stavite oko noge iznad koljena kako biste si olakšali daljnji postupak. Svaku traku tila preklopite na pola, uvucite preklop ispod gumirane trake, a zatim krajeve provucite kroz provučenu omču. Ponavljajte postupak po cijeloj duljini gumirane trake.

Savjet: Što su trake tila gušće naslagane, tutu će biti više podignut u širinu. Boju tila odaberite po vlastitom izboru i tematici korištenja, varijanti je bezbroj od crno-žutih primjerice za kostim pčele, crvenih sa nalijepljenim točkicama za kostim bubamare, raznih nijansi iste boje za baletnu suknjicu itd.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju