Londonski kreator srpskih korjena Marko Mitanovski čije kreacije nosi pjevačica Lady Gaga predstavio se na drugoj večeri Međunarodnog modnog showa u Splitu. Uskoro ćemo ga, u sklopu Dreft fashion Weea gledati i u Zagrebu

Modna manifestacija pod nazivom Europe Future Fashion održana je u Splitu po prvi puta, a okupila je mnoga dizajnerska imena. Cilj modnog događanja održanog od 4. do 6. lipnja je da postane jedan od najreprezentativnijih modnih događanja na području Jugoistočne Europe.

Splitskoj publici su se predstavili dizajneri, modeli, DJ-i, modni analitičari  iz Francuske, koja je ovogodišnji partner  te uz čitave regije i svijeta.

Kolekcije su predstavili Božena Martinćević, Alen K, Omniamei, Marija Marukić, Rosy Garbo, Jasmina Bosković, JAJE, Lidija Jovanovic, Karaka design, Ellene Liceli,Vasilije Kovacev, Ana Rajcevic, David Priol, Elena Burenina, Jatin varma,Rococo, AneMarie O, Claudia Castrase, Galic Design, Marta Buzolic featured live with Natalie Peris, Marko Mitanovski i Addy van den Krommenacker.

Tijekom tri večeri u gradu pod Marjanom svakako najveće iznenađenje bila je kolekcija dizajnera Marka Mitanovskog koji je tvorac nekih od najkontroverznijih kostima pjevačice Lady Gage.

Njegov rad je prepoznatljiv po skulpturalnim i kazališnim formama, detaljne i precizne konstrukcije geometrije. Za kolekciju 'Lady Macbeth' koja ga je učinila poznatim inspirirali su ga renesansni kostimi kojima je dodao fetiš i punk elemente te oduševio i slavnu Lady Gagu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju