Izbor odjeće koju ćete nositi na razgovor za posao nije jednostavan zadatak. Zadovoljna.hr predlaže klasičnu i jednostavnu kombinaciju koja je trendi, a u njoj ćete izgledati pametno i sposobno, kakve i jeste!

Nezaposlenost je veliki problem trećine radno sposobnih Hrvata, a više od 50 posto nezaposlenih je žena. Stoga, stvari ne prepuštajte slučaju već se maksimalno potrudite kako bi na razgovoru ostavili odličan dojam.

Odlazak na razgovor za posao je stresan i uz probleme i pitanja koja vam se vrte po glavi prava noćna mora može biti i odabir odjeće i obuće u kojoj ćete se pojaviti pred budućim poslodavcem.

Prvi dojam koji ćete ostaviti je vrlo važan i o njemu vam može ovisiti posao. Prema istraživanjima provedenima u SAD-u, čak 55 posto ljudi dobiva posao zahvaljujući prvom dojmu. Ipak ono što vam mora biti misao vodilja je da se u odjeći morate osjećati ugodno i sigurno kako vas ne bi sputavala ili činila nelagodnom prilikom razgovor.

Izbjegavajte ležernu odjeću poput traperica, odjeće jarkih boja, omiljene tenisice koje vam donose sreću ili vrtoglave potpetice. Odaberite ih jedino ukoliko i inače hodate u njima i osjećate se dobro.

Pripazite na izgled noktiju, frizuru te nakit i pripazite da je odjeća ispeglana. To jesu sitnice, no mogu vam odmoći puno više nego pomoći.

Bez obzira na vaš stil odijevanja zaigrajte na konzervativniju kartu, zaboravite na mini suknje ili kratke haljine. I obavezno isprobajte kombinaciju za koju ste se odlučili dan prije.

Predlažemo vam kombinaciju s kojom nećete pogriješiti. Bijela košulja okruglog izreza i klasična crna suknja su jednostavna i upečatljiva kombinacija koja će poslodavcu poslati poruku da ste ozbiljni i uredni.

Ukrasite ju jednobojnim tankim remenom, decentnim nakitom i ručnim satom koji će naglasiti da poštujete vrijeme i ne kasnite. Modni dodaci neka budu cipele i torba, crna boja uvijek prolazi, a odlazite li na razgovor u toplijim mjesecima kombinaciju začinite bež bojom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju