Egipatska depilacija sve je popularnija, a žene koje su je isprobale i više nego zadovoljne. Šećerna depilacijska pasta Cleopatra je prirodni hrvatski proizvod obogaćeno nevenom i aloa verom, no mlada inovatorica Dijana Ćuzela otišla je korak dalje pa će uskoro predstaviti novi proizvod - anticelulitnu pastu za depilaciju. Donosimo sve što morate znati o egipatskoj depilaciji

Egipatska depilacija novi je način uklanjanja dlačica koji prakticira sve više žena. to zna i inovatorica Dijana Ćuzela koja je Hrvatskoj predstavila depilacijsku šećernu pastu 'Cleopatra' obogaćenu nevenom i aloa verom koja se može primjenjivati i kod kuće.

1. Je li egipatska depilacija bolna?
Iako je bol subjektivan osjećaj, iskustvo pokazuje da je egipatska depilacija manje neugodna i manje bolna od klasične depilacije voskom.

2. Koja dužina dlačica je idealna za efikasnu depilaciju?
Idealna dužina dlačica je od 2 do 6 milimetara. Za duže dlačice potrebno je više paste, zato prije depilacije skratite duže dlačice radi dodatne uštede.

3. Kako učiniti egipatsku depilaciju efikasnijom?
Efikasnost egipatske depilacije ovisi o kvaliteti dlake. Oni koji su svoju kožu i dlačice navikli na depilaciju, njima će egipatska depilacija biti efikasnija od onih koji se čitav život briju britvicom. Kako biste učinili depilaciju učinkovitijom preporučuje se prethodno tuširanje kako bi se koža omekšala, a pore dodatno otvorile – što uvelike olakšava depilaciju dlačica s čvrstim korijenom. Ali pazite, prilikom egipatske depilacije koža mora biti potpuno suha.

4. Kako pravilno depilirati?
Pasta se nanosi uz pomoć tri ili četiri prsta u suprotnom smjeru rasta dlačica. Poželjno je pastu nanositi vrhovima prstiju. Prije uklanjanja paste s tretiranog područja potrebno je još par puta prstima proći po istom području kako bi sve dlačice bile obuhvaćene. Zatim kraćim i kontroliranim potezima, u smjeru rasta dlačica, uklonite pastu s tog područja i nastavite s depilacijom.

NAPOMENA! Da biste uspješno uklonili pastu s tijela, prstima morate doći do ruba, a neki put i preko ruba paste i brzim potezima ukloniti ju s tijela.

5. Nakon depilacije, koža mi je blago crvena. Je li je to normalna pojava?
To je sasvim uobičajena pojava jer šećerna pasta, osim što uklanja dlačice, radi i blagi piling kože. Nakon 10 - 15 minuta crvenilo nestaje zahvaljujući ljekovitom djelovanju nevena i aloe vere te ostaje samo svilenkasto glatka koža.

Kome je namijenjena egipatska depilacija i što sve mogu depilirati šećernom pastom?
Šećerna pasta namijenjena je i ženama i muškarcima. Depilirati možete kompletno tijelo i lice, osim brade kod muškaraca budući da je dlaka na tom području drugačije strukture.

>> Isprobajte egipatsku depilaciju kod kuće

No 22 godine stara Dijana nije stala samo na ovom proizvodu već je napravila korak dalje i na izložbi inovacija u Ženevi patentirala anticelulitnu depilacijsku pastu koja istovremeno uklanja dlačice i topi naslage celulita.

Za ovaj proizvod osvojila je dvije nagrade i to nagradu ruske federacije te onu struke, a sve o novoj pasti  koji ćete sigurno htjeti imati u svojoj kupaonici uskoro ćete moći pročitati na Zadovoljna.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju