Osmu godinu zaredom modna kuća Chanel umijeće svojih zanatlija pokazuje i u posebnom modnom događaju. Vrhunski majstori struke čiji se minuciozan rad ogleda u vezovima, aplikacijama te nakitu, ovoga su puta sudjelovali u modnom putovanju u Indiju s Karlom Lagerfeldom kao vođom zaduženom za čaroliju luksuza i ekstravagancije

Osim tjedana mode, stilskoj karavani koja traje mjesec dana, te određuje trendove za nadolazeću sezonu neki dizajneri u godišnji raspored uspijevaju ubaciti još koji vrhunski modni događaj.

Jedan od takvih je Karl Lagerfeld, odnosno modna kuća 'Chanel' spremna svoju zahvalnost zanatskim kućama s kojima surađuje iskazati revijom čija raskoš gotovo uvijek zasluži opis modne estravaganze.

Ispod pariške kupole Grand Palaisa Lagerfeld je upriličio modno putovanje u poetičnu i bajkovitu Indiju. Premda nikada nije boravio u Indiji, njegova vizija ove živopisne kulture stopljene s tradicionalnim Chanel motivima poput tvida i ogrlica od perlica, oduševili su buduće kupce, ali i one koji u tim modelima mogu uživati tek promatrajući ih na fotografijama.

Oni koji su profinjene sarije, svjetlucave haljine i tvid komplete imali priliku promatrati i izbliza bili su sudionici i raskošne gozbe poslužene na stolovima oko modne piste.

Na srebrni vlak s logom dvostrukoga C koji je prolazio između tanjura ispunjenom delicijama svjetlo su bacali kristali s grandioznih lustera postavljenih samo reviji u čast.

>> VIDEO: Pogledajte lakove za nokte u najoriginalnijem izdanju ikada

>> VIDEO: Chanel ponovno zavodi tradicijom

Prošle nam je godine Chanel predstavio Istanbul, a prijašnjih sezona na revijama 'Metiers d'Art', Moskvu i Šangaj. Dok Veliki Karl ne odluči kojim putem krenuti u sljedećoj stilskoj pustolovini, inspirirajte se, maštajte i vjerujte u modne bajke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju