Kako biste dobili što bolje usvojili najavu trendova s najveće regionalne modne manifestacijeFashion.hr koja će se održati od 10. do 14 listopada, donosimo vam razgovore s nekim od najeminentnijih hrvatskih dizajnera. Što su nam priredili za sljedeću sezonu, kako ocjenjuju odijevanje domaćih cura te dobrodošao stilski savjet – sve to kao i pregled svih revija pratite na našem portalu

ČETVRTA VEČER FASHION.HR-A

>> Završna večer: Vruća atmosfera za koju se tražilo mjesto više
Posljednje večeri Fashion.hr-a bivša zagrebačka tvornica Gredelj bila je premalena za sve modne zaljubljenike koji su došli pogledati najnovije modne vizije vodećih domaćih dizajnera te regionalnih gostiju.

TREĆA VEČER FASHION.HR-A

>> Od veselih preko darkerskih do blistavih partyja
Treća večer započela je koncertno-modnim preformansom za kojeg je bila zadužena jedna od 'najzaigranijih' hrvatskih dizajnerica Ivana Popović, a završila revijom kojoj su funkcionalnost i udobnost visoko na listi prioriteta.
 

DRUGA VEČER FASHION.HR-A

>>Seksi pogled Vedrane Linardić začinio modnu priču
Druga večer modnog događanja Fashion.hr predstavila je kolekcije koje potpisuju I-Gle, Branka Donassy, Ivica Skoko, Aleksandar Žarevac, Clash of 9, Matija Čop i Morana Krklec. Hladni prostor stare tvornice Gredelj svakako je zagrijala bogata porcija domaće mode.
 

PRVA VEČER FASHION.HR-A
 
>>Jednostavno, lepršavo i upečatljivo
Ovosezonski Fashion.hr umjesto dosadašnjih dekonstrukcijskih ili blještavih haljina, rockerskih hlača sa zakovicama ili lepršavih bluza, otvorio je puno skromniji komad odjeće – pregača. No, uspjeh cura koje su ih nosile nije nimalo skroman, kao niti iskustvo modne dizajnerice koja ih je 'zakuhala'

MARTINA FELJA

>> Martina Felja: 'Najbolje prolaze haljine viđene na crvenom tepihu'
Svoje viđenje ljeta na Fashion.hr –u predstavit će i dizajnerica čije su modele nosile američke poznate dame, ako i žene u Saudijskoj Arabiji. Poznata po svojim ženstvenim haljinama i ove sezone po 'must have' majicama, sigurni smo da će modele Martine Felje mnogi poželjeti u svom ormaru

BRANKA DONASSY

>> Branka Donassy: Stil je ono što nas čini prepoznatljiim i različitima od drugih
Nekritično slijeđenje trendova sigurno neće pomoći stvaranju stila, kao ni oponašanje nekog idola ili bilo koga drugog. Stil ne čini samo odijevanje, nego i ponašanje i svjetonazor.

Zato se tijekom života i mijenja, ali uvijek treba imati na umu da je upravo stil ono što nas razlikuje od drugih i čini prepoznatljivim i zanimljivim.

IVICA SKOKO

>> Ivica Skoko: 'Nije dovoljno biti zaluđen krpicama, jer moda je debela knjižurina'
Inspiraciju crpim iz mnogočega, no moda, estetika lijepoga mora biti dio vaše nutrine što kod mene i je slučaj, tako mi uistinu nije dosadilo raditi i kreirati već 15 godina.

Može me inspirirati neki kadar filma, neka glazba, stara fotografija, ponekad samo materijal i njihove teksture. Uistinu nema pravila te to ovisi o raspoloženju, vremenu i mjestu.

STVARNA LJEPOTA OVOGA PUTA U RUKAMA NOVINARKI

>> Novinarke kao manekenke: 'Stvarna ljepota s potpsiom Aleksandre Dojčinović
Fashion.hr već se petu godinu zaredom promovira filozofiju stvarne ljepote afirmirajući različite tipove ljepote, samopouzdanje i njegu žena svih generacija, a posebna pozornost javnosti redovito je usmjerena na posebne Dove kolekcije rađene u suradnji s vodećim hrvatskim dizajnerima.

KADA SE UDRUŽE SPORT I MODA

>> Olimpijke na pisti Fashion.hr-a
Osim kolekcije za sezonu proljeće-ljeto 2013. Marina Design dizajnirati će i specijalne dizajnerske pregače koje će publici Fashion.hr u sklopu prve večeri premijerno predstaviti rukometašice najtrofejnijeg hrvatskog ženskog rukometnog kluba RK Podravka Vegeta – Miranda Tatari, Ivana Jelčić, Nikica Pušić-Koroljević, Vesna Milanović Litre, Marta Žderić, Sanja Damnjanović, Žana Čović i Ivana Kapitanović.

OVOSEZONSKI FASHION.HR DONOSI NAJVEĆI BROJ KOLEKCIJA DOSAD

>> Listopad rezerviran na Fashion.hr
Sredina listopada rezervirana je za hrvatski modni događaj  Fashion.hr koji iz sezone u sezonu stupa na scenu sa sve snažnijim programom što će ovoga puta rezultirati i predstavljanjem najvećeg broja pret-a-porter kolekcija dosad.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju