Ove godine popularna 'Baguette' torba slavi svoj 15. rođendan. Umjesto torte Karl Lagerfeld joj je za tinejdžersku obljetnicu dizajnirao capsule-kolekciju, a kultni status dala joj je Carrie koja ju je u 'Seksu i gradu' nosila svih šest sezona

Za luksuznu talijansku modnu kuću Fendi ova je godina u znaku njihove ikone, torbice Baguette i njezina 15. rođendana. Od 1997. godine, kad je proizvedena, u kratkom je roku stekla titulu 'it' torbe.

>> Torbica koja je 'Seks i grad' učinila modnom ikonom

Mala poput francuskoga kruha, do danas je 'ispečena' u više od 1000 verzija, a nastala je sasvim slučajno. Silvia Venturini Fendi dobila je zadatak kreirati praktičnu torbu za žene, no umjesto veće torbe nastala je 'baguettica' koju su, bez obzira na veličinu, prigrlile žene diljem svijeta.

>> Koje su najskuplje ženske torbe na svijetu?

Umjesto rođendanskog dara kreativni direktor Fendija, Karl Lagerfeld odlučio je kreirati capsule-kolekciju kako bi proslavio 15. rođendan slavne torbe.

Mala poput francuskoga kruha, do danas je 'ispečena' u više od 1000 verzija

Tako je u online-butiku (posebno izrađenom za ovu prigodu) dostupna kolekcija platnenih torbi, majica, šalova i privjesaka s motivom upravo te slavne torbice. Naravno, u skladu s popularnošću torbice je i cijena. Primjerice, rođendanska majica stoji 310 funti, a svileni šal 290 funti. No oni dubljeg džepa mogu naručiti i pravu torbu Baguette.

A koliko je ta torbica kultna, pokazuje i to da ju je Carrie, odnosno Sarah Jessica Parker, nosila u svih šest sezona 'Seksa i grada'. U lipnju ove godine izašla je i knjiga posvećena ovoj modnoj ikoni 'Fendi Baguette', na čijem je predstavljanju Sarah J. Parker rekla:

'Imati Fendijev Baguette u seriji je bila velika stvar koja je na neki način i utjecala na scenarij; osobito na Carrienu (neumornu) naviku trošenja novca na odjeću'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju