Iako ih većina čuva za posebne prilike cipele na visoku potpeticu su postale toliko popularne da ih žene nose u šoping, na plažu, a po novome štikle su dobrodošle i na fitnessu

Štikle već stoljećima krase žene i oduševljavaju pripadnike jačeg spola, a gotovo svaka žena u svom ormaru skriva barem jedan par. Iako je njihova primarna namjena da izdulje figuru te siluetu učine ženstvenijom i zavodljivijim, štikle su se uvukle puno dublje u naše živote.

>> Žene bi pristale na 15 centimetara!

Trening ženama pomaže da ojačaju kralježnicu, potroše kalorije te nauče pravilno hodati u štiklama

Najbolji primjer je najnoviji trend vježbanja u štiklama pod nazivom 'Stiletto Fitness'. Riječ je o tečaju na koji žene dolaze u štiklama visine potpetice po želji, a sastoji se od kombinacije 10 vježbi, hodanja u štiklama i laganog plesa.

>> Cipele koje su pregazile slavne Louboutinke

Takav fitness trening ženama pomaže da ojačaju kralježnicu i tonus mišića, potroše kalorije te nauče pravilno i bez opterećenja hodati u štiklama.

No stručnjaci o ovakvoj rekreaciji ipak imaju malo drugačije mišljenje.

Naime, hodanje u štiklama samo po sebi se ne smatra zdravim, a skokovi, nagli pokreti te naprezanje može dovesti do opasnih ozljeda poput iščašenja ili uganuća skočnog zgloba pa čak i ozljede koljena. Zato, planirate li se i vi okušati u ovakvom obliku tjelovježbe budite umjereni i oprezni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju