Koliki utjecaj Lady Gaga ima na modu pokazao je drugi dan Dreft Fashion Weeka na kojemu je nekoliko kreatora prikazalo revije inspirirane njezinim stylingom. Dok je jedan od njih i kreirao neke kostime za poznatu pjevačicu, drugi su igrali na sigurnu trendovsku kartu

S obzirom na popularnost i brojke o prodaji albuma i turneja Lady Gage rijetki će se usuditi reći nešto protiv nove glazbene i modne ikone.

Šokiranje kontroverznim nastupima za nju nije dovoljno, te je stoga mlada kreativka veliku pozornost odlučila pridati ekscentričnim kostimima. Koprena preko lica, jastog na glavi ili flasteri na bradavicama tek su dio njezinih bizarnih stylinga.

Darkerski i gotički štih također je obilježio neke njezine kostime za koje je između ostalih zaslužan i Marko Mitanovski, srpski dizajner s londonskom adresom. Upravo je on prikazao svoje modele na drugoj večeri Dreft Fashion Weeka.

Njegov rad je prepoznatljiv po skulpturalnim i kazališnim formama, detaljne i precizne konstrukcije geometrije. Za kolekciju 'Lady Macbeth' koja ga je učinila poznatim inspirirali su ga renesansni kostimi kojima je dodao fetiš i punk elemente te oduševio i slavnu pop performericu.

Utjecaj Lady Gage na tjednu mode u Zagrebu bio je vidljiv i na reviji Natalija Đangranovića koji je manekenkama lice prekrio crnom tkaninom te tako jednostavne kreacije obogatio neobičnim 'modnim dodatkom'.

Marina Milovanović je inspirirana video-spotom 'Telephone' Lady Gage i Beyonce te je frizure na modelima napravila pomoću starih limenki viđenih u spotu.

>> VIDEO: Dizajner Lady Gage oduševio Split

>> Lady Gaga na dijeti kašicom za bebe

Dizajneri tako nisu pokazali svoju kreativnu stranu, ali svakako jesu oni trendovsku, a time i komercijalnu koja je mnogim od njih i prioritetna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju