Etablirani hrvatski dizajner Zoran Mrvoš, te mlade nade domaćeg dizajna iz vodeće modne škole prikazali su revije limitirane capsule kolekcije ' Rexona Crystal' na temu vječne male crne haljine

Zanimljiva zagrebačka proljetna večer prošla je u znaku glamurozne revije Rexona Crystal održane u Parku skulptura Gliptoteke HAZU koja je okupila veliki broj ljubitelja mode.

Bez obzira na galopirajuće trendove svjetskih metropola, koji svake sezone okupiraju pažnju ženske (ali i muške) publike, mala crna haljina uspješno se nametnula kao esencijalni dio ženske garderobe u posljednjih nekoliko desetljeća.

Poznati 'zakon' mode koji kaže kako bi svaka žena trebala imati malu crnu haljinu u svom ormaru lansirala je velika Coco Chanel, 'majka suvremenog ženskog odijevanja'.

Fenomen 'male crne haljine' nadahnuo je kreativce koji su na sebi svojstven način istaknuli svu ljepotu i bezvremensku svježinu ovog omiljenog ženskog komada.

Zoran Mrvoš tradicionalno se poigrava sa konotacijama ženske snage i karizme stoga je njegova kolekcija namijenjena isključivo odvažnim i senzualnim ženama koje uživaju u odjeći.

'Povratak klasici je pojava koja već sezonama obilježava modne piste stoga je moja osnovna ideja bila upravo istraživanje novog lica već poznatog totema ženstvenosti: male crne haljine. Od Audrey Hepburn do Kate Moss taj modni koncept nije nikada izgubio svoj osnovni žar stoga i osobno uživam upravo u osmišljavanju takvih haljina' izjavio je Zoran Mrvoš.

Andrea Kuzmić, Aleksandar Žarevac, Emilija Lasić i Lucija Vrcić studenti su Tekstilno tehnološkog fakulteta koji su pobijedili na organiziranom natječaju koji im je omogućio predstavlajnje po tri modela u kolekciji pod nazivom 'Rexona Crystal kolekcija'.

Inspiracija Andree Kuzmić dolazi iz suvremenih ideja konstrukcije i poznatog kroja Diora iz 50-tih godina prošlog stoljeća.

Aleksandar Žarevac je osmislio kolekciju u kojoj će svaka žena pronaći nešto za sebe, pa čak i nešto što se nikada nije usudila obući. Haljine Emilije Lasić su same po sebi i nakit, a na modelima Lucije Vrcić naglasak je na predimenzioniranim ramenima.

>> Nepogrešivo: Dan u maloj crnoj haljini

Rexona Crystal, priznata je kolekcija dezodoransa prisutna širom svijeta, a u 2010.godini cijela je linija unaprijeđena poboljšanim svojstvima i s tri nova svježa mirisa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju