Mary od Danske jedna je od najelegantnijih princeza koja je u kraljevski svijet ušla 2004. godine udajom za danskog prijestolonasljednika, Frederika od Danske. Od tada do danas bila je savršena ambasadorica svoje zemlje, uvijek obasuta komplimentima za imidž idealne princeze koji pomalo podsjeća na njezinu mlađu kolegicu Catherine Middleton

Danska princeza je baš kao i dvije trenutno najpopularnije kraljevne, Catherine Middleton i Charlene Wittstock pučanka s kojom dijeli i australsko porijeklo. Ova je lijepa brineta u dvorski svijet i službenih protokola ušla još 2004. godine udajom za princa Frederica od Danske.

Od tada je nekoliko puta bila na listi najljepše odjevenih žena svijeta, a svoj decentni i odmjereni stil odijevanja pokazala je i na ljetovanju u danskom gradu Hirtshals gdje je pozirala i sa svojim sedam mjeseci starim blizancima Vincentom i Josephineom.

Trideset i osam godina stara princeza za protokolarne obaveze je izabrala jednostavan kaput kratkih rukava u kraljevsko plavoj boji ispod kojeg se nazirala haljina predimenzioniranih crvenih cvjetova. Šešir je uskladila s bojom kaputa, a lakirane cipele na petu boje pudera očito su omiljena obuća za kraljevne širom Europe.

>> FOTO: Top 10 najljepših kraljevni svih vremena

>>VIDEO: Kako je Catherine Middleton pokorila svijet?

Na nježno našminkanom licu najupadljivije bile su tušem obrubljene oči što je postao i zaštitni znak vojvotkinje od Cambridega. Je li stilska sličnost između ovih dama slučajnost, dio kraljevskog modnog koda ili kopiranje nije niti važno, jer su i jedna i druga omiljene u zemlji čije boje zastupaju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju