Modna ikona zlatnog doba Hollywooda i jedna od najljepših princeza svih vremena, Grace Kelly ovih je dana u središtu pozornosti. Naime manje glamurozni detalji života filmske dive i princeze od Monaka doživjeli su ekranizaciju na velikom platnu, koja je podignula mnogo prašine nakon premijernog prikazivanja na kanskom filmskom festivalu. No unatoč filmskim kritikama modni žiri uputio je samo riječi hvale za oživljeni sofisticirani stil prelijepe princeze kojeg je na ekranu utjelovila Nicole Kidman, a koji nas je inspirirao na slaganje 5 stajlinga koji će svaku ženu transformirati u elegantnu divu


Premijera filma 'Grace od Monaka' otvorila je ovogodišnji kanski filmski festival,a dugo očekivan i pompozno najavljivan uradak redatelja Oliviera Dahana nije naišao na pozitivne komentare filmske kritike.

Suprotno tomu modni sladokusci uživali su u svakoj minuti filma, raskošne kostime, posebno mjesecima krojene pod palicom kostimografkinje Gigi Lepage, savršeno je oživjela glavna glumica filma Nicole Kidman. U vjerodostojnosti interpretiranja profinjenog stila slavne princeze na velikom ekranu veliku su uloge odigrale i slavne kuće Dior i Chanel koje su posudile originalne toalete u kojima je Grace šetala najvećim crvenim tepisima zlatnog doba Hollywooda.



Suknje A kroja, ženstvene haljine u pastelnim tonovima, te hrabro kombinirani modni dodaci poput uvijek prisutnih marama i torbica bili su samo dio istančanog i profinjenog stila po brojnima najljepše princeze svih vremena.

Nicole Kidman je uz vojsku profesionalaca oživjela lik Grace Kelly, u čemu su uz impozantnu garderobu veliku ulogu imale retro posložene frizure prepoznatljivih zlatnih pramenova u krupnim uvojcima, te glamurozan ali decentan make up naglašenih usana obojenih u crveno i porculanskog tena s precizno iscrtanim očima.

Po uzoru na stil jedne od najljepših žena 20. stoljeća odabrali smo 5 stajlinga s polica ovosezonske modne ponude koja je inspirirana stilom upravo 50-ih godina prošlog stoljeća: 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju