Novi filmski nastavak filmske sage o Harryju Potteru i prije nego li je stigao u kino-dvorane izaziva kontroverze. Nije riječ o moralnim ili filmskim dilemama, već o besramnom kopiranju haljine Alexandera McQueena

Sedmi film o poznatom čarobnjaku 'Harry Potter i Darovi smrti: prvi dio' nestrpljivo iščekuju svi ljubitelji magije i čarobnjačke družine neumornoj u borbi na strani dobra. Produkcija je i ovoga puta nadmašila prethodne nastavke, a vizualnom savršenstvu pridonijeli su i upečatljivi kostimi.

No, upravo se oko odabranih 'krpica' već podigla prašina negodovanja i optužbi za plagijat.

Kostimografkinja Jany Temime za vjenčanje Fleur Delacour izradila je čarobnu vjenčanicu od organze gotovo neviđene raskoši i efektnosti. No, to bi bilo tako da gotovo identičnu kreaciju nazvanu 'paun haljina' već nismo vidjeli s potpisom Alexandera McQueena u kolekciji za jesen/zimu 2008. godine.

Identičan motiv dva pauna izmijenjena tako da liče feniksima okrenutih jedan prema drugome izvezenih od crne čipke, nježno prislonjenih na bijelu tkaninu.

'Nisam htjela da vjenčanica bude u stilu Halloweena. Bijele je boje s fantastičnim motivom pauna koji je simbol ljubavi zato što predstavlja ponovno rođenje te vječni život' objasnila je Temime.

>> VIDEO: Kolekcija na ponos Alexanderu McQueenu

>> VIDEO: Emma Watson, gdje ti je noga?

Iz modne kuće 'Alexander McQueen' za sada su odbili komentirati haljinu 'inspiriranu' već kultnom kreacijom. Čini nam se kako se kostimografkinji za izlazak iz neugodne situacije ne bi pomogao niti čarobni štapić Harryja Pottera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju