Izlazak Kate Winslet na crveni tepih u Veneciji izazvao je podijeljena modna mišljenja. Jedni su njezinu usku jednostavnu haljinu smatrali previše običnom dok su drugi u njoj prepoznali novu britansku eleganciju. No, svi su se složili da je ova kreacija zahvaljujući vizualnim trikovima lukavo stanjila glumičino tijelo

Silueta sunčanog sata još uvijek je ideal ljepote te poželjnih proporcija bez obzira na konfekcijsku veličinu. Kako bismo je stvorili najčešće se koristimo modnim dodacima poput remena ili pak diskretnih jastučića na ramenima kako bi se stvorila vizualna ravnoteža.

No, Alexander McQueen i Herve Leger 2009. godine su u kolekcijama za proljeće/ljeto na modnim pistama pokazali 'pametne' haljine koje se koriste optičkim iluzijama koje sužavaju struk i naglašavaju bokove.

Takvu je stilsku filozofiju do vrhunca dovela Stella McCartney s haljinom koju je na crvenom tepihu u Veneciji nosila Kate Winslet. Boja pudera, siva, bijela i crna promišljeno su raspoređene po haljini prezentirajući glumicu kao prototip tijela u obliku sunčanog sata.

>> Haljina koju možete nositi na 10 načina

>>VIDEO: Hit haljina koja ne trpi donje rublje

'Bijela i siva ostavljaju dojam sjene, tako da u ovoj kreaciji grudi, koje su u bijeloj boji, izgledaju više nego što doista jesu. Crni dio s bočne strane optički sužava tijelo, što je posebno vidljivo ukoliko osoba stoji ispred tamne podloge' pojasnio je Peter Thompson, stručnjak vizualne percepcije na York sveučilištu.

Takav stajling se zasniva na poznatoj minimalističkoj mantri – manje je više. On ne trpi nametljive modne dodatke, kao niti cipele s remenčićima, a na popisu nepoželjnih također se nalazi i crni lak za nokte i sve što može skratiti ili razbiti vaš sunčani sat.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju