Hlače s uzorcima nastavljaju svoju vladavinu i ovu proljetnu sezonu, no mala zamka zbog koje im brojne žene ne daju puno povjerenje krije se u različitim dezenima koji često proširuju oblik tijela. Kako bi škakljivi trend okrenuli u svoju korist i iz točkica, cvjetića, čipke i prugica izvukli najbolju vizualnu korist donosimo vodič za pravilan odabir hlača s uzorkom


1.
Vodoravne pruge čine figuru vizualno višom i mršavijom, stoga su idealne za sve vlasnice niže građe. Prilikom odabira hlača s ovim najpopularnijim uzorkom treba obratiti pažnju na širinu pruga, deblje su primjerice idealne za žene koje žele izdužiti figuru ali i popuniti nedostatak oblina, one koje žele prikriti obline trebaju birati uske pruge.

>>Prugice: Kako nositi omiljeni ljetni uzorak?

2. Okomito posloženi uzorak škakljiv je teren s obzirom da širi figuru, stoga klasično posložene pruge najbolje odgovaraju visokim i vitkim figurama. Za puniju figuru primjerice pješčanog sata odlično su rješenje uzorci posloženi okomito, ali s kombinacijom sitnog i krupnog dezena.

Krupni uzorak na hlačama vizualno širi figuru, dok sitniji laska oblinama na način da ih vizualno stanjuje

3. Točkice na hlačama veliki su hit posljednjih sezona, no kod odabira idealnih koje laskaju figuri treba pripaziti na veličinu točkica. Prevelike naime nisu prijateljice vitkosti, jer vizualno naglašavaju obline. dok sitne točkice rade upravo suprotno. Točkice na svijetloj podlozi proširuju, dok na tamnoj podlozi imaju suprotan učinak i stanjuju noge i istovremeno stvaraju dojam podignute stražnjice.

4. Trendi cvjetni uzorak pojavljuje se u brojnim oblicima, od kojih su dva najčešća - krupni i sitni, gusti dezen. Krupne aplikacije proširuju te su namijenjene vitkim i sportskim građama. Za dame koje imaju široke bokove i jaka bedra vizualno stanjenu figuru odradit će gusti sitni cvjetni uzorak ravnomjerno posložen duž cijele površine hlača.

5. Čipka je posljednjih sezona neizostavna u svim svečanim prigodama, dok je za dnevne prilike ovaj senzualan vez apliciran na hlače. Čipkasti dezen najčešće je apliciran na svijetloj podlozi i kao takav laska jedino mršavim damama čije nedostatke oblina može lako vizualno nadomjestiti.

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju