Tableta za koju američki znanstvenici tvrde da je pravi 'eliksir mladosti', sadrži lenalidomid koji potiče proizvodnju imunoloških stanica. Svojim svojstvima ne produžuje život, ali ga čini zdravijim i kvalitetnijim

Američki znanstvenici tvrde kako su otkrili čarobnu tabletu koja produžava životni vijek tako što jača imunološki sistem.

Tableta prozvana 'eliksir mladosti' sadrži lenalidomid koji potiče proizvodnju imunoloških stanica koje usporavaju proces starenja. Tako se poboljšava sposobnost tijela za obranu od raznih pa čak i kancerogenih bolesti

Dr Edward Goetzl sa Kalifornijskog sveučilišta ističe kako lenalidomid možda produžiti životni vijek, ali će im svakako osigurati kvalitetniji život jer će duže biti zdravi.

Budući da je potrebno uzimati samo male količine lijeka, stručnjaci vjeruju kako njegova konzumacija neće izazvati bilo kakve nuspojave.

>> 20 trikova za brzinsko pomlađivanje

>> Svakodnevne make up zamke koje postaruju za 10 godina

Lenalidomid je po svojoj strukturi sličan talidomidu, supstanci u sastavu tablete protiv jutarnje mučnine koja je komercijalizirana 1961. godine, ali je posle nekog vremena povučena sa tržišta jer je dovođena u vezu sa oštećenjima fetusa. Zbog toga dr. Goetzl naglašava kako mlade žene nikako ne bi smjele konzumirati ovu tabletu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju