Pogledom unatrag najradije završavamo godinu, a bez obzira kakav nam je okus ostavila 2012. svakako je bilo i dobrih trenutaka koje ćemo pamtiti. Njima dodajemo i nekoliko modnih trendova koji su osvojili prošlu godinu i veselimo se onome što će nam u modnom smislu donijeti 2013.

Predvodnice trendova svakako su zvijezde koje odabirom odjeće za crveni tepih i premijere mame uzdahe i upisuju se na liste najbolje odjevenih ili pak ostaju zabilježene kao 'modni promašaji'.

>> Modni užasi kojima smo svjedočili u 2012. godini

Ono što dizajneri predlažu, poznati svjetski stilisti odabiru, zvijezde nose, a modni urednici najprestižnijih svjetskih magazina navode kao modne trendove. Mi vas podsjećamo na one koji su obilježili 2012., a hoće li svoje mjesto pronaći i u 2013. uz one koji se u modnim radionicama taštine već stvaraju te će obilježiti godinu koja dolazi, ostaje nam vidjeti.

>> Traperice: Najpopularniji modeli koji su obilježili godinu

Pastelne boje
Svakako jedan od najupečatljivijih trendova 2012. Pratile su ga mnoge zvijezde, a kao najuspješniju izdvajamo prekrasnu Charlize Theron koja u svoju modnu knjižicu može upisati tek pokoji neuspjeh. Pastelne boje bile su i najčešći odabir dviju modno najzapaženijih princeza Catherine Middleton i Charlene Witstock.

Print
Print je svakako trend koji je vladao 2012. godinom. Nosili su ga svi, ponekad i u naizgled nespojivim kombinacijama. Hoće li svoju životopisnu modnu priču nastaviti i u 2013. čisto sumnjamo, no priuštio nam je neka od odličnih modnih izdanja u godini koju smo pozdravili.

>> Što je Jessica Alba ukrala sestrama Middleton?

Koraljne traperice
Predvodnice koraljnog trenda svakako su najpoznatije sestre Velike Britanije koje su svojim modnim odabirima punile medije tijekom cijele 2012. Sve što su odijenule sestre Middleton nestajalo je s polica, a tako je bilo i s trapericama u boji koralja koje je rado prigrlila i Jessica Alba.

Neodoljive kragnice
Mnogi su ih prihvatili s oduševljenjem i probudili djevojčicu u svom modnom izričaju, a kragnice su postale jedan od najzgodnijih modnih trendova 2012. Bez obzira jeste li pronašli način kako ih uklopiti u svoju odjeću, sigurno su vas oduševile, a i način na koji su ih nosile mnoge trendseterice.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju